Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 29

Vietoj baseinų – brangios vizijos

Klaipėdos savivaldybė, jau keletą metų maitinusi pažadais pastatyti naujus baseinus, vėl grįžta į pradinę stadiją. 2007 m. parengta ir nemažai kainavusi galimybių studija dabar jau nebetinka, todėl išmesta į šiukšlių dėžę. Bus rengiama nauja, dar brangesnė, galimybių studija. Valdininkai tikina, kad šįkart problema bus sprendžiama plačiau.
Anot J.Darkinto, „Gintaro“ baseino rekonstrukcija bus užbaigta rugpjūtį.
Anot J.Darkinto, „Gintaro“ baseino rekonstrukcija bus užbaigta rugpjūtį. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Dabar uostamiestyje itin trūksta baseinų, nes vienas populiariausių „Gintaro“ baseinas yra rekonstruojamas.

Prie Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos esančiame „Gintaro“ baseine statybos užvirė praėjusį rudenį. Kaip teigė darbus prižiūrintis bendrovės „Rekosta“ vyriausiasis inžinierius Jonas Darkintas, rekonstrukciją planuojama baigti rugpjūtį. Laikinai šios vietos lankytojai yra nukreipti į kitą vieną didžiausių miesto baseinų – „Dinamo“. Dėl padidėjusių žmonių srautų šis baseinas turėjo apriboti laisvo lankymo grafiką.

„Gintaro“ baseine šiuo metu intensyviai vyksta darbai – apšiltinamos sienos, tvarkoma ventiliacija, elektros instaliacija. Anot „Gintaro“ sporto centro vadovo Vytauto Valentino Šepučio, bus įrengta ir treniruoklių salė, nauja vandens paruošimo technika, antrame aukšte bus įkurtos administracijos patalpos ir t.t. Rekonstrukcijos vertė – apie 4 mln. Lt.

Kol šio baseino durys uždarytos, klaipėdiečiai ir miesto svečiai renkasi kitą alternatyvą – „Dinamo“ pasiplaukiojimo vietą. Laikinai šio baseino direktorės pareigas einanti Birutė Kriščiūnienė pastebėjo, kad lankytojų itin padaugėjo.

Kada nori nepaplaukiosi

„18 valandų per savaitę skiriame „Gintaro“ baseino lankytojams. „Gintaro“ baseinas pas mus nuomoja atitinkamą valandų skaičių. Iš pradžių mūsų lankytojams buvo kiek sudėtinga apsiprasti, nes nebegalėjo ateiti, kada nori, kadangi baseinas tapo labiau apkrautas“, – aiškino B.Kriščiūnienė.

Tam tikromis dienomis savi lankytojai įleidžiami nuo 8 iki 16 val., o nuo 16 iki 20 val. laikas skiriamas rekonstruojamo baseino klientams.

Tuo tarpu iš rajono atvažiuojantys moksleiviai taip pat nebegali pasiplaukioti kada nori. Mokyklos turi suderinti lankymosi laiką.

„Tačiau nėra taip, kad atėjusiam žmogui pasakome, jog šiuo metu nėra vietos, todėl ateikite vėliau. Tiesiog nebėra laisvesnio grafiko, prie kurio lankytojai buvo pripratę“, – aiškino B.Kriščiūnienė.

Per dieną „Dinamo“ baseine apsilanko apie 80 žmonių.

Pinigus išleido veltui

Ne vienerius metus buvo kalbama bent dėl dviejų naujų baseinų statybų. Tačiau pažadai nebuvo įgyvendinti. Dar 2007 metais prabilta apie planuojamas 50 metrų ilgio baseino statybas Prano Lideikio gatvėje. Buvo rengta ir galimybių studija, kuri miestui kainavo 50 tūkst. Lt.

Taip pat buvo ketinimų įrengti 25 metrų ilgio baseiną  Paryžiaus Komunos gatvėje. Tačiau nė vienas sumanymas nebuvo įgyvendintas.

Kaip aiškino Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė, tuomet šie projektai miestui pasirodė per brangūs, tad nuspręsta pajėgas sutelkti universalios arenos
statyboms.

Šiuo metu vėl rengiama galimybių studija dėl baseinų poreikio ir jų išdėstymo mieste. Ji miesto biudžetui atsieis 80 tūkst. Lt.

Šiomis dienomis organizuojama klaipėdiečių apklausa. Vėliau bus daroma analizė, o rezultatai pateikti savivaldybei. E.Jurkevičienė teigė, kad miesto valdžia, kaip ir anksčiau, dabar irgi mato, jog baseinai galėtų būti pastatyti Prano Lideikio bei Paryžiaus Komunos gatvėse. Paklausta, kam tuomet reikia naujos galimybių studijos, valdininkė tvirtino, kad šįkart į problemą žvelgiama kompleksiškiau.

„Dabar į problemą žiūrime plačiau, žiūrime, koks yra bendras poreikis. Miestui išties trūksta baseinų. Anksčiau pagal galimybių studiją miestas negalėjo įgyvendinti projektų, nes buvo per dideli kaštai, be to, laukė universaliosios arenos statybos. Būtų reikėję įdėti nemažus pinigus, o projektai anksčiau ar vėliau būtų buvę sustabdyti, nes savivaldybė buvo nepajėgi jų įgyvendinti. Galbūt ši galimybių studija parodys visai kitokius variantus“, –  aiškino E.Jurkevičienė.

Galimybių studijos dokumentus savivaldybė planuoja gauti jau šį rudenį. Tuomet bus nagrinėjami tinkami variantai, kad būtų galima pradėti ruošti projektus ir gauti jiems finansavimą iš programų nuo 2013 metų. „Jau nuo 2013 metų galime pradėti galvoti apie realų baseinų statybų projektų įgyvendinimą“, – sakė E.Jurkevičienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius