Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 07

Vietoj buvusios Antakalnio vaikų poliklinikos – slaugos ligoninė

Antakalnyje esanti vaikų poliklinika jau kitų metų rudenį turėtų virsti slaugos ligonine. Į ją bus perkelti ligoniai iš Tyzenhauzų ligoninės, kuri neatitinka slaugos įstaigai keliamų reikalavimų. Tikimasi, kad įrengus naująją ligoninę Vilniuje pakaks vietų ligoniams, kuriems reikalinga ilgalaikė slauga ir priežiūra.
Vaikų poliklinikos pastatas laukia statybininkų
Vaikų poliklinikos pastatas laukia statybininkų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė dar birželio pabaigoje paskelbė supaprastintą atvirą konkursą, kurio metu paaiškėjo, kas rengs pastato Klinikų g. 2 kapitalinio remonto projektą ir vykdys statinio projekto priežiūrą. Projektas šiuo metu rengiamas, o iki kitų metų rudens tikimasi kapitaliai suremontuoti apie 6 tūkst. kv.m patalpų ir buvusią Antakalnio vaikų polikliniką pritaikyti ligoninės reikmėms.

Nuo 1984 metų veikusi vaikų poliklinika pernai spalio pabaigoje buvo iškelta į netoliese esančią Antakalnio polikliniką, jai skirtas visas 9 aukštas.

Iškėlus vaikų poliklinikos medikus, kalbėta, kad pastatas Klinikų g. 2 gali būti iš viso nugriautas, tačiau galutinis sprendimas buvo kitoks. Kaip 15min.lt sakė Vilniaus savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Gintaras Žandaravičius, buvusioje vaikų poliklinikoje po kapitalinio remonto bus slaugos ligoninė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vaikų poliklinikos pastatas laukia statybininkų
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vaikų poliklinikos pastatas laukia statybininkų

„Planuojame čia perkelti Tyzenhauzų slaugos ligoninę, nes jos patalpos yra netinkamos tokiai veiklai. Ji vadinsis Vilniaus universitetinė slaugos ligoninė“, – teigė G.Žandaravičius.

Anot Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus, pirmiausia būtina atlikti kapitalinį remontą, kadangi pastatas buvo pritaikytas poliklinikai. „Remonto ten reiks nemažai, kad pritaikytume ligoninei. Bet visos komunikacijos yra, tik reikia padaryti vidaus remonto darbus“, – sakė savivaldybės atstovas.

Naujoje slaugos ligoninėje bus apie 200 vietų. Šiuo metu Tyzenhauzų ligoninėje yra 105 vietos, tačiau poreikis slaugai Vilniaus mieste yra didesnis. Esą atidarius naująją ligoninę sostinėje vietų ligoniams, kuriems būtina ilgalaikė slauga ir priežiūra, pakaktų. Tiesa, ar to pakaks ir po dešimties metų G.Žandaravičius nesiryžo prognozuoti.

Šiuo metu dar vyksta projektavimas, rudenį bus skelbiamas konkursas rangos darbams. Tačiau artėjantis žiemos sezonas negąsdina – didžioji dauguma darbų bus vykdomi pastato viduje, kur veikia šildymo sistema, tad dirbti statybininkai galės visą žiemą. Pagal planą slaugos ligoninė turėtų pradėti veikti kitų metų rudenį, jeigu nestrigs finansavimas ir remonto darbai.

Finansuojama bus iš Europos Sąjungos ir Vilniaus savivaldybės lėšų, – sakė G.Žandaravičius.

Kiek kainuos vaikų poliklinikos patalpose įrengti slaugos ligoninę, dar nežinia. Anot G.Žandaravičiaus, kol kas neparengtas net projektas, todėl sudėtinga prognozuoti, kiek rekonstrukcija gali kainuoti. Galutinė kaina esą paaiškės tik po konkurso, tačiau orientuojamasi, kad kapitaliniam remontui gali prireikti apie 7-10 mln. Lt.

„Finansuojama bus iš Europos Sąjungos ir Vilniaus savivaldybės lėšų“, – sakė G.Žandaravičius.

Tačiau naujosios ligoninės įrengimas nereiškia, kad savivaldybė apsispręs uždaryti Sapiegos ligoninę, kurioje taip pat teikiamos slaugos ir ilgalaikės priežiūros paslaugos. Apie tokį scenarijų kalbėjo prieš dvejus metus atleistas ilgametis šios ligoninės vadovas Gediminas Rimdeika – esą iš prestižinėje Antakalnio vietoje esančios ligoninės ligoniai bus iškelti, o šis sklypas parduotas.

„Tikrai nieko neplanuojame daryti su Sapiegos ligonine, gal nebent koks vienas korpusas galėtų būti iškeltas, kadangi dabar ši ligoninė yra sujungta su Vilniaus klinikine ligonine, bet tik tam, kad gydymas būtų efektyvesnis. Tačiau šiuo metu nesiruošiame iškelti šios ligoninės, nes turime įsipareigojimų pagal Europos Sąjungos normatyvus“, – tikino G.Žandaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius