Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 30

Vietoj tarnautojų atlyginimų kirptų pensijas

Seimui nepritarus Vyriausybės siūlymui mažinti bazinę mėnesinę algą, premjeras Andrius Kubilius užsimena, kad alternatyva gali būti kur kas skaudesnė – pensijų ar papildomas motinystės išmokų mažinimas.
Vyresnioji karta
Vyresnioji karta / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vyriausybė siūlė mažinti bazinį atlyginimo dydį nuo 475 iki 430 Lt. Tokiu būdu būtų sumažintos politikų, valstybės tarnautojų, teisėjų algos.

Seimui nepritarus tokiam siūlymui, premjeras užsimena, kad jei Vyriausybei patobulinus įstatymą parlamente jis nebus priimtas, gali tekti paliesti jautresnes sritis – galbūt net dar labiau mažinti motinystės (tėvystės) išmokas ar pensijas.

„Vyriausybė pateiks patobulintą variantą, mes rytoj jį svarstysime. Aš tikiu, kad Seimas priims teisingą sprendimą ir nepaliks situacijos tokios, kad mums reikėtų ieškoti kitų eilučių, kur taupyti, nes kitos eilutės taip pat yra labai jautrios – ar tai būtų pensijos, ar tai būtų dar papildomai motinystės išlaidos“, – antradienį žurnalistams sakė A.Kubilius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius