Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 29

Vietoj atleistos kasininkės Seime nauja įdarbinta iš A.Valinsko aplinkos

Po skandalo dėl beveik pusės milijono litų dingimo iš Seimo kasos nauja kasininkė vietoj atleistos įdarbinta iš buvusio Seimo vadovo Tautos prisikėlimo partijos lyderio Arūno Valinsko aplinkos.
A.Valinskas
A.Valinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parlamento kasa atsidūrė „prisikėlėlių“ lyderio A.Valinsko bičiulio Kęstučio Vaičiaus sutuoktinės rankose, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“. Pats K.Vaičius darbuojasi ir A.Valinsko įsteigtoje privačioje bendrovėje, ir Seime talkina parlamentarui Vincui Babiliui.

Valdiškų pinigų pasisavinimu įtariamos Reginos Petkelienės vietą kasoje užėmė Virginija Vaičiuvienė. Ji – Seimo nario A.Valinsko įsteigtos akcinės bendrovės „A.Valinsko tvenkiniai“ direktoriaus K.Vaičiaus žmona.

Papasakoti apie pareigas Seimo kanceliarijoje ir sutuoktinį V.Vaičiuvienė nepanoro. „Nesu įpareigota to komentuoti“, – tepasakė ji dienraščiui.

Seimo nario A.Valinsko tvenkinius prižiūrintis ir parlamentaro V.Babiliaus padėjėju dirbantis jos sutuoktinis K.Vaičius, paklaustas apie naują žmonos darbą, kalbėti nenorėjo. „Kodėl turėčiau jums ką nors apie tai sakyti? Nesiruošiu kalbėti“, – „Lietuvos žinioms“ pareiškė jis ir nutraukė pokalbį telefonu.

Buvęs Seimo pirmininkas parlamentaras A.Valinskas taip pat atsisakė kalbėti apie V.Vaičiuvienės skyrimą kasininke. „Nieko nežinau, Seimo kanceliarijos darbų nekomentuoju, skambinkite G.Aleksoniui (laikinajam kancleriui Gedeminui Aleksoniui – aut. past.)“, – siūlė jis.

Klausiamas, ar eidamas Seimo pirmininko pareigas su G.Aleksoniu nesitarė, kas galėtų užimti atsilaisvinusią kasininkės vietą, A.Valinskas pareiškė: „Tikrai ne.“

Seimo kanceliarijos Finansų departamento Piniginių lėšų apskaitos ir atsiskaitymo poskyryje V.Vaičiuvienė kasininke dirba nuo rugsėjo 10 dienos. Į darbą ji priimta be konkurso bandomajam trijų mėnesių laikotarpiui.

Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė sakė, kad V.Vaičiuvienę į pareigas skyrė laikinasis parlamento kancleris G.Aleksonis. „Skyrimą jis turėjo derinti ir su Finansų departamentu, tačiau aš tuo metu atostogavau“, – sakė ji. Per atostogas D.Petrauskienę pavadavusi Dalė Špakauskienė prisiminė, kad G.Aleksonis atvedė V.Vaičiuvienę į departamentą susipažinti. Anksčiau V.Vaičiuvienė dirbo buhaltere privačiose bendrovėse.

Laikinai Seimo kanclerio pareigas einantis G.Aleksonis pripažino, kad V.Vaičiuvienė parlamento kasininke tapo beveik be konkurencijos. Konkursas šioms pareigoms eiti nebuvo skelbiamas, bet į pareigas esą pretendavo dar viena moteris. „Tačiau pasiklausinėjusi dėl plačiai žiniasklaidoje nušviestos Seimo kasos istorijos ji, matyt, išsigando ir atsisakė“, – teigė G.Aleksonis.

Jis aiškino, kad V.Vaičiuvienę į pareigas pasiūlė valdininkai iš Seimo kanceliarijos departamentų. „Norėjome, kad tai nebūtų Finansų departamento siūlomas žmogus, o kažkas iš pašalies. Prašėme kitų skyrių, kad jei tik žino, pasiūlytų specialistą, galintį dirbti buhalterinį darbą. Taip V.Vaičiuvienė ir atsirado“, – sakė laikinasis kancleris.

G.Aleksonis dienraščiui tvirtino nežinąs, kas yra Seimo kasininkės sutuoktinis. „Priimdami darbuotojus pagal darbo sutartį jokio gyvenimo aprašymo nereikalaujame. Tačiau V.Vaičiuvienės paprašiau, kad ji atneštų CV, ten informacijos apie vyrą nebuvo“, – tikino laikinasis kancleris.

Prielaidas, kad V.Vaičiuvienės skyrimu į kasininkės pareigas galėjo pasirūpinti tuomet Seimo pirmininko pareigas ėjęs A.Valinskas, G.Aleksonis neigė. „Būtų juokinga, jei iš visų Finansų departamente esančių pareigybių parlamento vadovas prašytų žemiausios – kasininko – vietos“, – tikino jis.

Ar naujoji Seimo kasininkė išsaugos kėdę, D.Petrauskienės teigimu, turėtų paaiškėti iki gruodžio 9 dienos, kai baigsis jai skirtas bandomasis laikotarpis. Finansų departamento direktorė priminė, kad po pinigų vagystės iš Seimo kasos buvo kalbėta apie jos panaikinimą.

Už kanceliariją atsakinga Seimo pirmininkės pavaduotoja Virginija Baltraitienė aiškino, kad prieš skirdamas naują kasininkę G.Aleksonis su ja nesitarė. „Jis ir neturi tartis, tačiau savo nuomonę jam buvau išsakiusi. Manau, Seimui nereikia kasininkės ir kasos. Laikomą grynųjų pinigų sumą būtina sumažinti, o atsakingu už ją paskirti kurį nors buhalterį“, – įsitikinusi V.Baltraitienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius