Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 24 /17:31

Viktoras Uspaskichas „darbiečiams“ pareiškė, kad politikai – blogiau už velnią, todėl nenorintis būti vienu jų

Sekmadienį vykusiame Darbo partijos suvažiavime apsilankęs partijos įkūrėjas, dabar šiai partijai nebepriklausantis Viktoras Uspaskichas kritikavo Lietuvos politikus, esą nesugebančius pagerinti Lietuvos žmonių gyvenimo, kalbėjo apie ekologiją, o savo pasitraukimą paaiškino sekdamas pasaką apie velnią.
Darbo partijos suvažiavimas
Darbo partijos suvažiavimas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

V.Uspaskichas nebepriklauso Darbo partijai, tačiau yra vadinamas partijos garbės pirmininku. Partijos įstatai draudžia būti garbės pirmininku partijai nepriklausančiam asmeniui, taigi formaliai jokių pareigų partijoje jis neturi, tačiau „darbiečiai“ užmerkia į tai akis.

Akivaizdu, kad V.Uspaskichas vis dar gali džiaugtis didžiosios dalies partijos narių palaikymu – jam įėjus į salę, kilo audringos ovacijos.

„Ot įklimpot, ane? Išeinu, bet iš garbės pirmininkų tik jūs galite atleisti, todėl apsispręskit“, – savo kalbą pradėjo V.Uspaskichas. Viena senyvo amžiaus moteris iš publikos jam atsakė: „Paliekam jus visam gyvenimui“.

Vėliau prie scenos prisiartinusi senutė Darbo partijos įkūrėjui atnešė lauktuvių, tačiau užkopti į sceną ir įteikti jų nepajėgė, todėl paliko maišą ant scenos.

VIDEO: V.Uspaskichui Darbo partijos suvažiavime senolė atnešė dovanų

Savo kalboje V.Uspaskichas pareiškė, kad nepaliks partijos likimo valiai, kad ir koks būtų jo statusas.

„Visada save laikiau demokratu liberalu tikrąja to žodžio prasme. Ir nesvarbu, ar tai yra civilinis, ar dvasinis liberalizmas“, – teigė jis.

Ilgoje kalboje buvusiems partiečiams V.Uspaskichas palietė daugybę temų, kalbėjo apie tai, kad valdžios nustekeno Lietuvą, bet kaltę dėl to esą bando sukarti kitiems, tarsi pamiršdamas, kad Darbo partija ketverius metus buvo valdžios dalis.

Partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis sekmadienį – atvirkščiai, kalbėjo apie darbus, kuriuos „darbiečiams“ pavyko atlikti per šią kadenciją.

Nenori būti velniu

Kalbėdamas apie savo pasitraukimą iš partijos narių, V.Uspaskichas pasekė pasaką apie velnią: „Sėdi po medžiu nusivylęs velnias ir praeivis jo klausia: juk velniai niekada nesiilsi, visada daro kokią nors blogybę. Kas tau atsitiko, kodėl tu toks nuliūdęs? Atsiduso sunkiai velnias ir pasakė: visus darbus iš manęs atėmė politikai. Ir taip įnirtingai tvarkosi, kad velniai liksime be darbo. Jie atėmė iš žmonių laisvę, kitus privertė emigruoti, nemažą dalį nustūmė į neviltį, atlyginimai mažiausi Europoje, o nedirbančius maitina išmalda ir praktiškai naikina visą tautą. Mums, velniams, ne pagal jėgas tokie dalykai. Todėl, gerbiamieji, man tokia perspektyva būti politiku ir velnio vaidmenyje nelabai žavi. Bet aš visada būsiu su jumis, nesvarbu, kokioje pozicijoje.“

Todėl, gerbiamieji, man tokia perspektyva būti politiku ir velnio vaidmenyje nelabai žavi. Bet aš visada būsiu su jumis, nesvarbu, kokioje pozicijoje.

V.Uspaskichas čia pat teigė, kad jeigu partija padės pasijusti žmonėms savo šalies šeimininkais, jis bus su ja.

„Noriu būti su tais, kurie nori dovanoti pasauliui harmoniją, meilę, tikrą klestėjimą, o ne spręsti savo asmeninius kažkokius reikaliukus“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Jis čia pat pareiškė norintis tarnauti gėriui: „Aš noriu tarnauti tiems žmonėms, kurie nori gyventi sveiką, ekologišką gyvenimo būdą visose gyvenimo sferose. Ekologija ne tik nešiukšlinti gatvėje, gamtoje – tai savaime suprantama. Į žodį ekologija dedu kitą supratimą – nešiukšlinti žmonių smegenyse, o atvirkščiai – lavinti žmogų, valyti tą melą, agresiją ir primestą militaristinę nuotaiką. Mūsų mažai šaliai tai gyvybės ir mirties reikalas.“

„Šalis valdoma visiškai be smegenų“

Dėl to, kad žmonės gyvena blogai, V.Uspaskichas kaltino socialdemokratus ir konservatorius.

Jo teigimu, metai po metų Lietuvos biudžetas yra deficitinis. Anot jo, jeigu nebūtų ES lėšų, tai būtų mirties nuosprendis Lietuvai.

„Ką tai sako? Tai sako, kad šalis valdoma visiškai be smegenų“, – nesismulkino V.Uspaskichas, tarsi pamirštamas, kad jo įkurta partija pastaruosius ketverius metus buvo tos valdžios dalis.

Kas valdo šitą šalį po nepriklausomybės, kas yra premjerai? Socialdemokratai ir konservatoriai, prezidentė iš tų pačių gretų.

Jo teigimu, atėjusieji į valdžią turi galvoti apie progresuojančią, o ne vegetuojančią valstybę.

„Impotencija ir imitacija matosi plika akimi. Liūdna kartais žiūrėti, kaip mūsų prezidentė savo prezidentūroje, kur kartais sukviečia daug Seimo narių, ministrų, kur sėdi rajono vadovai žurnalistai, drąsiai kalba apie korupciją, mažus atlyginimus, mažas pensijas, ir šita publika net ploja, lyg pirmą kartą išgirdo, kad pas mus mažos pensijos. Net ištraukia kartais bloknotus ir užsirašo. Kad pas mus šalyje maži atlyginimai. Kur? Pas mus! Reikia užsirašyti. Kur? Lietuvoje! Negali būti, reikia užsirašyti – pirmą kartą per 26 metus“, – šiuos žodžius palydėjo delegatų plojimai.

„Juokingiausia yra kitas dalykas – kas valdo šitą šalį po nepriklausomybės, kas yra premjerai? Socialdemokratai ir konservatoriai, prezidentė iš tų pačių gretų. Kas daro tą korupciją ir mažus atlyginimus? Kas valdo tai ir daro, bet visą laiką ieško ant ko sukrauti“, – pats paklausė, pats atsakė V.Uspaskichas.

Papasakojo apie bandymus su žiurkėmis

Vėliau jis samprotavo apie mažą gimstamumą, pabrėždamas, jog jis tuo didesnis, kuo skurdesnė šalis. „Tai gal ir mums nuskursi, nubiednėti reikia?“, – klausė jis.

Staiga V.Uspaskichas prisipažino besidomintis mokslu ir pateikė pavyzdį: 1970 m. mokslininkai padarė eksperimentą su žiurkėmis, jie sukūrė idealias sąlygas joms.

„Jūs tik pagalvokit – jie tyrinėja žiurkes, o daro išvadas apie žmones. Ir todėl kad žiurkės labai greitai vystosi, buvo patogu stebėti jų populiacijos eigą. Nuo antros kartos jos visos susipyko tarpusavyje, išsiskyrė. O jau ketvirtoje kartoje pasirodė lesbietės ir homoseksualai. Šeštoje kartoje jie baigė vystytis, degradavo ir išnyko. Jūs nieko nepastebit, kas dabar vyksta?“, – klausė „darbiečių“ dvasinis lyderis.

VIDEO: V.Uspaskichas Darbo partijos suvažiavime kalbėjo apie mokslininkų eksperimentą su žiurkėmis

Iš Darbo partijos V.Uspaskichas pasitraukė pernai gruodį, niekas neabejojo, kad taip jis pasielgė dėl vadinamosios „juodosios buhalterijos“ bylos. Vasario mėnesį Apeliacinis teismas už apgaulingą apskaitos tvarkymą V.Uspaskichui skyrė 6 800 eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius