Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 05 /22:04

Viktoras Uspaskichas dirbs Seime, Vytautas Gapšys bus pirmasis parlamento vadovo pavaduotojas

„Darbiečiams“, socialdemokratams ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijai pasidalijus postus būsimojoje Vyriausybėje „darbiečių“ lyderis paskelbė atsisakysiantis europarlamentaro mandato. „Deja, taip yra. Toks šiandien buvo kompromisas“, – taip savo sprendimą pirmadienį pakomentavo jis.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Uspaskickas „Lietuvos ryto televizijai“ sakė, kad jis apsisprendė dirbti Seime po to, kai Darbo partija gavo tiek daug vietų Seime. „Gavus tokį didžiulį pasitikėjimą rinkėjų, aš negaliu žaisti tuo“, – sakė V.Uspaskichas.

Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje teisiamas V.Uspaskichas į Seimo pirmininkus nepretenduos, jis vadovaus Darbo partijos frakcijai Seime.

Seimo pirmininko kėdės nesieks ir toje pat byloje teisiamas jo pavaduotojas Vytautas Gapšys, tačiau V.Uspaskichas neslėpė, jog sutarta, kad V.Gapšys taps pirmuoju Seimo vicepirmininku.

„Kas bus pirmininkas negaliu įvardinti, nes nesu vienvaldis Darbo partijoje, nors kai kas visada taip teigia. Partija pati nuspręs, kas deleguos į šį postą“, – sakė V.Uspaskichas.

Anksčiau socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius teigė, kad V.Uspaskichas atsisakys Seimo nario mandato ir liks Europos Parlamente.

Tegu būna taip, kaip sako Dalia Grybauskaitė: Seimo pirmininku turi būti švarų švariausias. Bet mes įrodysime po metų, kad ir mes švarų švariausi, - sakė V.Uspaskichas.

"Kiek aš turiu informacijos, tikrai nereikėtų spekuliuoti ir klaidinti visuomenės – mes esame susitarę, kad jis nebus ir Seime“, – interviu TV3 laidai „Savaitės komentarai“ sekmadienį sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar Darbo partijos lyderis bus Seime.

V.Uspaskichas prieš savaitę teigė, kad europarlamentaro mandato atsisakytų dėl ministro portfelio, tačiau esminė sąlyga esą yra galimybė įgyvendinti Darbo partijos programines nuostatas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad valdančiojoje koalicijoje nenori matyti Darbo partijos, kuri įsivėlė į ne vieną balsų Seimo rinkimuose pirkimo skandalą, be to, jos vadovai teisiami juodosios buhalterijos byloje.

„Su visa pagarba prezidentei, tai, kad jinai norės iš tikrųjų... Nenoriu, kad skirtųsi mūsų nuomonės ir visa kita, bet tikrai Seimas pagal Konstituciją formuojasi be prezidento patarimo. Taip yra, taip yra. Bet Algirdas (Butkevičius – aut.) iškėlė klausimą, kad reikia išgirsti prezidentės nuomonę, mes išgirdome, ir nutarėme, kad tiek to, tegu būna taip, kaip sako Dalia Grybauskaitė: Seimo pirmininku turi būti švarų švariausias. Bet mes įrodysime po metų, kad ir mes švarų švariausi“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius