Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 22

Viktoras Uspaskichas duoda peno interneto pokštininkams

Rinkimuose sėkmingai pasirodžiusios Darbo partijos (DP) pirmininko, europarlamentaro Viktoro Uspaskicho pažadai įkvepia vis daugiau išradingų internautų. Šie šaiposi iš politiko pažadų, rusiško akcento, pomėgio dainuoti ir net siūlo jį išsilankstyti iš popieriaus.
Kitokie 50 litų
Kitokie 50 litų / BFL/15min.lt

Šiomis dienomis tinklalapyje „YouTube“ pasirodė filmukas apie 2016-ųjų Lietuvą – įrašas, kuriame rusakalbės moterys atlieka dainą „Žemėj Lietuvos“. Prie jo, šaipantis iš V.Uspaskicho akcento, pridėtas komentaras: „Dzidzikacija ir sveikinymai Vyktarui nugalejus Seima rinkymus. Čia vaizdojamos nitolimos aceicies lytuvaicės.“

Kito filmuko autorius populiarią korėjiečio PSY dainą iliustruoja V.Uspaskicho pasirodymais TV laidose, kur jis dainavo ir šoko apsirengęs liaudiškais drabužiais.

Ironiškai apie Viktorą Uspaskichą
Ironiškai apie Viktorą Uspaskichą

Jau kurį laiką socialiniuose tinkluose ir elektroniniu paštu dalinamasi paveiksliukais, kuriuose greta šio politiko ir kai kurių kitų „darbiečių“ nuotraukų prirašyta po lietuvišką frazę kirilica.

Daug kam turbūt teko matyti 1500 litų nominalo banknotą, kurį puošė ne tik V.Uspaskicho atvaizdas, bet ir trijų ledų porcijų bei Maskvoje prie pat Kremliaus esančio soboro paveiksliukas. Iki panašios sumos – 1509 Lt – jo vadovaujama partija žadėjo pakelti minimalią algą.

Ironiškai apie Viktorą Uspaskichą
Ironiškai apie Viktorą Uspaskichą

Vos tik austras Felixas Baumgartneris pagerino šuolio parašiutu aukščio rekordą ir viršijo garso greitį, internete pasirodė fotomontažas, kuriame greta jo nuotraukos „prilipdytas“ V.Uspaskicho atvaizdas ir užrašas „Mes galime geriau“.

Pašaipų objektais kartu su V.Uspaskichu tapo ir kiti politikai. Vienas internautas greta DP vadovo, socdemų lyderio Algirdo Butkevičiaus ir nušalintojo prezidento Rolando Pakso nuotraukos prirašė: „Aš už juos nebalsavau.“

Kitoje nuotraukoje V.Uspaskichas ir A.Butkevičius tapo populiarios komedijos „Dvylika kėdžių“ personažais, negalinčiais pasidalinti kėdės, kurioje gali būti paslėpta briliantų.

Ironiškai apie Viktorą Uspaskichą
Ironiškai apie Viktorą Uspaskichą

Nors DP, pareiškusi žinanti, kaip „atpiginti šilumą, sukurti naujų darbo vietų, pakelti minimalią algą“, realių mechanizmų nenurodė, tūkstančius rinkėjų sugebėjo tuo įtikinti. Populistinis pažadas iškart virto anekdotu – buvo sukurtas tinklalapis, kuriame galima susipažinti su planu, kaip pakelti minimalų atlyginimą iki 1500 Lt, nekeliant kainų.

Vieno tinklaraščio autorė pasiūlė pasigaminti popierinį Viktorą ir net sukūrė brėžinius, kuriuos gali bet kas atsisiųsti. Idėją jai pakuždėjo bičiuliai, pamatę panašią JAV prezidento Baracko Obamos figūrėlę. „Aš nepolitikuoju ir nieko nenoriu įžeisti – tai tiesiog kūrybinė saviraiška, juokutis, karikatūra“, – patikino išradinga pokštininkė.

O socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado puslapis „Viktorizuok rinkimus“. „Demokratinės kiaulės visai išnaglėjo – sukruto reikšti įtarimus dėl balsų papirkininėjimo rinkimuose! – tariamai V.Uspaskicho vardu rašoma jame. – Neverta nė sakyti, tai gali labai pakenkti mūsų meškutės parcijai... Todėl ji šaukiasi tavęs! Skriek padebesiais, stenkis išvengti teisėsaugos pančių, kregždučių antpuolių bei tykojančių zenonų – kiekvienas metras laisvėje garantuoja dar keletą taip reikalingų balsų!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius