Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Viktoras Uspaskichas mato misiją – susodinti prie bendro stalo Raimundą Alekną ir Artūrą Zuoką

Iki naujosios tarybos pirmojo posėdžio likus vos kelioms dienoms, vis dar neaišku, kad valdys Vilniaus miestą. Sostinėje išrinkti politikai vis dar dėlioja dėliones, kas, su kuo valdys miestą ir kaip pasidalins postus.
V.Uspaskichas nepraranda vilties sudaryti koalicija su A.Zuoku ir R.Alekna.
V.Uspaskichas nepraranda vilties sudaryti koalicija su A.Zuoku ir R.Alekna. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Viktoro Uspaskicho vadovaujama Darbo partija, Vilniaus miesto taryboje iškovojusi 8 vietas, šiuo metu yra vienintelė politinė jėga, aiškiai nepasakiusi, su kuo yra pasiruošusi dalintis valdžia sostinėje.

Vat galvojame, kaip A.Zuoką su R.Alekna pasodinti prie vieno stalo. Tokią turime sąlygą. Klojame pamatus plačiai koalicijai“, – paklaustas, kaip sekasi formuoti valdančiąją koaliciją Vilniuje, sakė „darbiečių“ lyderis.
V.Uspaskichas neslėpė, kad jam nėra itin patraukli sąjunga su „Tvarkos ir teisingumo“ atstovais bei V.Tomaševskio bloku, todėl kur kas mieliau jo partiečiai įsilietų į valdančiąją koaliciją, kurią sudarytų A.Zuoko šalininkai ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). „Mums tokia koalicija būtų priimtiniausia“, – patvirtino V.Uspaskichas.

Tačiau šios dvi politinės jėgos kol kas neranda galimybių susitarti.

Aiškumo daugėja, bet konkrečių pažadų nėra

R.Aleknos teigimu, artėjant pirmajam posėdžiui aiškumo yra vis daugiau, nes nelieka laiko manevrams. „Konkrečių pažadų aš ir nenoriu, žinant, kaip politikoje nutinka. Niekas jokių reikalavimų nekelia, tačiau ryškėja galimi koalicijos variantai ir pamatysime antradienį realizuosis jie, ar ne“, – sakė dabartinis miesto meras.

Paklaustas, kaip vertina V.Uspaskicho teiginius, kad „tvarkiečiai“ yra silpniausia grandis galimoje koalicijoje ir galbūt reikėtų derėtis be jų, R.Alekna pritarti tam neskubėjo. „Mes ta stiprioji, jungiančioji grandis, kuri visas silpnas grandis gerai sucementuos ir darbas gali visai gerai vykti“, – nuo tiesaus vertinimo išsisuko TS-LKD atstovas, prasitaręs, kad tikroji koalicija Vilniuje greičiausia paaiškės tik pirmojo posėdžio metu antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius