-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27 /14:47

Viktoras Uspaskichas prašo Apeliacinio teismo jį išteisinti ir ketina tapti psichologu

Europarlamentaras Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas sako, kad pasitraukęs iš aktyvios politinės veiklos ketina tapti psichologu. Jis teigė, kad šiuo metu tam ruošiasi, užsienyje studijuoja psichologiją ir žada Lietuvoje steigti psichologinių paslaugų centrą.

„(Tai bus) geresnė psichologija, kuri tikrai galės padėti žmonėms, ir už tai nemokėti daug pinigų“, – žurnalistams po teismo posėdžio penktadienį sakė politikas.

„Informuosiu jus ir visuomenę, kai pabaigsiu, nes iš savo praktikos žinau, kad ką bepasakytų V.Uspaskichas, sugadins. (..) Nenoriu kalbėti, kol nėra galutinio rezultato“, – teigė politikas.

Ketvirtadienį V.Uspakichas BNS sakė neketinąs dalyvauti Seimo rinkimuose, planuojąs trauktis iš aktyvios politikos ir rimtai galvojąs apie narystės partijoje sustabdymą.

Jis tvirtino nenorįs „viso gyvenimo paskirti bylai ir destruktyviai politikai, kuri yra Lietuvoje“, politinę veiklą ketina baigti „labai greitai“, netrukus baigs „vieną rimtą projektą“ ir nori eiti „visai į kitą sritį“.

V.Uspaskichas penktadienį dalyvavo Lietuvos apeliacinio teismo posėdyje ir sakė paskutinį žodį. Iki tol jis nesilankė keturiuose pastaruosiuose teismo posėdžiuose ir pranešė atsisakantis sakyti baigiamąją kalbą. Politikas teismo prašė visiško išteisinimo.

Daugiau nei prieš devynerius metus – 2006 metų gegužės 17 dieną iš Valstybės saugumo departamento gavus duomenų apie tai, kad Darbo partijos veikla galbūt finansuojama iš kitų lėšų nei oficialiai deklaruojama, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje vyko iki 2007 metų gruodžio 28 dienos.

2013 metų liepos 12 dieną už sukčiavimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą V.Uspaskichui Vilniaus apygardos teismas skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui – per 10 tūkst. eurų baudą. Buvusi partijos buhalterė Marina Liutkevičienė tuomet nuteista vienų metų laisvės atėmimo bausme. Kartu nuteistai parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė. Dabar jos byla išskirta į atskirą, nes moteris dėl sveikatos būklės negalėjo dalyvauti teismo posėdžiuose.

Pirmos instancijos teismo sprendimą apskundė tiek nuteistieji, tiek prokuratūra. Prokuroras apeliacinio teismo siūlo bausmes griežtinti, kaltinamieji prašo juos išteisinti, teigdami, kad tai – politinė byla.

Kada bus skelbiamas verdiktas, tiksliai nežinoma. Manoma, kad tai gali įvykti kitų metų pradžioje. Teismas dar yra suplanavęs posėdį gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius