-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 03 03

Viktoras Uspaskichas sulaukė Europos Parlamento liberalų lyderio paramos

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas sulaukė Europos Parlamento liberalų frakcijos lyderio Guy Verhofstadto paramos – buvęs Belgijos premjeras viešai apkaltino Lietuvos prezidentę ir opozicijos lyderį netiksliai kalbant apie bylos baigtį.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot G.Verhofstadto, politikai netiksliai interpretavo Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą, kuriuo jo vadovaujamos frakcijos narys V.Uspaskichas pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, bet išteisintas dėl sukčiavimo.

„Buvo pranešta, kad Respublikos Prezidentė pasakė: „apsimoka vogti ir sukčiauti“. Vis dėlto turi būti aišku, kad V.Uspaskichas niekada nebuvo kaltinamas ką nors pavogęs ir buvo visiškai išteisintas dėl visų kaltinimų sukčiavimu. Be to, pirmosios instancijos teismas niekada neprašė Europos Parlamento panaikinti jo neliečiamybę dėl kaltinimų sukčiavimu, dėl kurių jis vėliau stojo prieš teismą“, – teigiama G.Verhofstadto pareiškime.

G.Verhofstadtui taip pat užkliuvo Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus pastabos, kad tai buvusi „korupcijos“ byla, nors įtarimai korupcija niekada nebuvo pareikšti.

Belgų politiko teigimu, šios ir kitos aplinkybės leidžia kalbėti apie politinių oponentų persekiojimą.

„Deja, tokie pareiškimai gali būti laikomi bandymu netiksliai interpretuoti teismo proceso baigtį. Kaltinimų pakeitimas tarp parlamento rinkimų pirmojo ir antrojo rato 2012 metais, buvusio prezidento A.Brazausko pareiškimai, patvirtinantys įtakingų žmonių instrukcijas išvaryti V.Uspaskichą iš Lietuvos ir „WikiLeaks“ atskleisti duomenys liudija apie politinę manipuliaciją ir politinių oponentų persekiojimus“, – nurodo G.Verhofstadtas.

„Atsižvelgdamas į tokius pareiškimus, noriu paraginti susilaikyti nuo komentarų apie V.Uspaskicho teismą, gerbti teisėjų nepriklausomumą ir nešališkumą. Lietuva yra tvirtai įsitvirtinusi Europoje, o tai reiškia pagarbą Europos žmogaus teisių konvencijai ir Tarptautinei politinių ir pilietinių teisių konvencijai“, – teigė G.Verhofstadtas.

G.Verhofstadtas vadovauja Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijai. Šioje frakcijoje dirba Darbo partijos ir Liberalų sąjūdžio atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius