Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Vilkike iš Lietuvos – šimtai kilogramų hašišo

Ispanijos kalėjime atsidūrė du vilkiko vairuotojai iš Lietuvos – tarp ispaniškų pomidorų puspriekabėje jie gabeno ir 305 kilogramus alžyrietiško hašišo.
Narkotikai
Narkotikai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniuje registruotos krovinių vežimo bendrovės „Transspektras“ vilkiku iš Ispanijos į Lietuvą turėjo būti atgabentas krovinys – pomidorai. Tačiau jo paimti išvykę vairuotojai (40-metis ir 29 metų) maršrutą pakoregavo savaip: pervažiavę Europą jie persikėlė į Afriką. Manoma, kad Alžyre lietuviai išbuvo kelias dienas. Paskui jie grįžo į Ispaniją.

Hašišas net nebuvo kaip nors įmantriau paslėptas: jis tiesiog buvo sukrautas puspriekabėje tarp dėžių su pomidorais, skirtais vienai Vilniaus bendrovei.

Tikėtina, kad afrikietiškas hašišas į lietuvių mašiną buvo pakrautas Alžyre. Tačiau kol kas neatmestina, kad tai galėjo būti padaryta ir Ispanijoje. Vilkikui grįžus iš Afrikos į jį buvo pakrauta ir pomidorų siunta.

Matyt, specialiosios tarnybos šį vilkiką iš Lietuvos jau kurį laiką sekė: grįžę iš Alžyro lietuviai toli nenuvažiavo – Pietų Ispanijoje, netoli Granados, juos sulaikė ispanų muitinės pareigūnai.

Hašišas net nebuvo kaip nors įmantriau paslėptas: jis tiesiog buvo sukrautas puspriekabėje tarp dėžių su pomidorais, skirtais vienai Vilniaus bendrovei.

Pasak Lietuvos policijos ryšių karininko Ispanijoje Tomo Antulio, tyrimą atlieka šios šalies muitinė. Abu Lietuvos piliečiai suimti ir laikomi kalėjime. LŽ žiniomis, vienas suimtųjų (Alytaus regiono gyventojas) jau anksčiau buvo žinomas mūsų šalies teisėsaugininkams.

„Transspektro“ direktorius su LŽ kalbėti apie šį įvykį nepanoro: „Neturiu jokios informacijos. Atleiskit, aš dabar labai užsiėmęs.“

T.Antulis LŽ sakė, kad 305 kilogramų hašišo partija Ispanijoje nelaikoma labai didele, nes čia iš Afrikos gabenami narkotikai sulaikomi tonomis. Tačiau net ir ispaniškais masteliais tokio dydžio siunta yra „nemenka“.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai LŽ patvirtino žinantys apie šiuos kurjerius, gabenusius hašišą. MKT duomenimis, kvaišalai nebūtų pasiekę Lietuvos, nes jie buvo skirti šiaurinės Vakarų Europos dalies valstybių juodosioms rinkoms. Pakeliui į Lietuvą hašišas iš vilkiko būtų buvęs iškrautas.

Pasak MKT pareigūnų, Lietuvoje hašišas nėra populiarus. Šis narkotikas daug populiaresnis tuose kraštuose, kur yra susiformavusios jo vartojimo tradicijos. Muitinės kriminalistų žiniomis, hašišas itin mėgstamas didelėse imigrantų iš buvusios Jugoslavijos bendruomenėse, įsikūrusiose šiaurinėje Vakarų Europos dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius