Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 25

Vilniaus centras dėl bėgimo uždarytas, rinkėjai balsuoti priversti eiti pėsčiomis

Vilniaus senamiestyje sekmadienį organizuojamas pusmaratonio tarptautinis bėgimas, dėl jo nuo 6 iki 15 valandos bus ribojamas eismas.
Trakų pusmaratonyje dalyvavo beveik 2000 bėgikų
Trakų pusmaratonyje dalyvavo beveik 2000 bėgikų / Alfredo Pliadžio nuotr.

Sostinės policija skelbia, kad eismas draudžiamas visoje bėgimo trasoje. Automobiliai iki popietės negalės važiuoti Gedimino prospektu, Totorių, Labdarių, Vilniaus, Liejyklos,  S. Daukanto, Universiteto, Dominikonų, Vokiečių (neporiniais skaičiais pažymėtų namų puse), Didžiąja, Rūdninkų, Visų Šventųjų, Karmelitų, Etmonų, Aušros Vartų gatvėmis, Pasažo skersgatviu, Arklių, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Šv. Kazimiero, Savičiaus, Bokšto, Išganytojo, Latako, Rusų, Maironio, Kūdrų,  Aukštaičių, Paupio, Užupio, Polocko gatvėmis, Baltuoju skersgatviu, Krivių, Užupio, Malūnų, Maironio, Šv. Brunono Bonifaco gatvėmis, Bernardinų sodu, K. Škirpos alėja, Arsenalo gatvės  šaligatviu, T. Vrublevskio gatve iki Katedros aikštės.

Apvažiuoti aptvertą renginio zoną bus galima Arsenalo, T. Kosciuškos, Olandų, Drujos, Seinų, Sodų ir Pylimo gatvėmis.Į Senamiesčio teritoriją įvažiuoti galės tik specialusis transportas.

Apvažiuoti aptvertą renginio zoną bus galima Arsenalo, T. Kosciuškos, Olandų, Drujos, Seinų, Sodų ir Pylimo gatvėmis.

Į Senamiesčio teritoriją įvažiuoti galės tik specialusis transportas. Minėto transporto įvažiavimas ir išvažiavimas iš Senamiesčio numatytas Trakų, Vokiečių  (poriniais skaičiais pažymėtų namų puse), Didžiąja (poriniais skaičiais pažymėtų namų puse) ir Pilies gatve.

Renginio metu taip pat keisis šešių autobusų maršrutų trasos.

Dėl to sekmadienį vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose bei antrajame prezidento rinkimų ture kai kurie vilniečiai turės palikti transporto priemones, ieškoti praėjimo į rinkimų apylinkes kitais maršrutais, arba laukti, kol renginys pasibaigs.

Vilniečiai turės palikti transporto priemones, ieškoti praėjimo į rinkimų apylinkes kitais maršrutais, arba laukti, kol renginys pasibaigs.

Kaip BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, nors savivaldybės apie rinkimų dieną vyksiančius renginius ir neprivalo informuoti, tokia praktika, kai dėl renginių gali kilti problemų patekti į kai kurias rinkimų apylinkes „nėra sveikintina“.

„Tokių dalykų pernelyg entuziastiškai nevertiname. Savivaldybės turbūt galvoja savo galva ir įsitikinusios, kad tai nesukels kažkokios problemos. Bet ar iš tiesų taip bus – klaustukas“, – sakė jis.

Vilniaus miesto rinkimų komisijos pirmininkė Lijana Kairienė BNS tai pat sakė nežinojusi apie savivaldybės duotą leidimą organizuoti šį renginį sekmadienį Vilniaus centre.

L.Kairienė tvirtino, kad tai sukels problemų ne tik rinkėjams, bet ir gali paveikti Vilniaus rinkimų komisijos atstovų darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius