Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 19

„Vilniaus energijos“ akcijų perleidimo istorijoje – tęsinys

Vienas pirmųjų konfliktų, sudrebinęs šios kadencijos Vilniaus tarybą gegužės–birželio mėnesiais, buvo sprendimas pritarti bendrovės „Dalkia International“ ketinimams „Vilniaus energijos“ akcijas perleisti dukterinei įmonei. Praėjus keliems mėnesiams vėl grįžtama prie šio klausimo – šįkart siūloma sprendimą panaikinti.
Vilniaus šilumos ūkis.
„Vilniaus energijos“ akcijų perleidimo klausimo miesto taryba vėl imsis trečiadienį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokio siūlymo autorius, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos taryboje seniūnas Bronius Cicėnas „15min“ teigė, kad klausimas į trečiadienio posėdžio darbotvarkę įtrauktas sutarus su meru Artūru Zuoku. Esą šį klausimą būtina apsvarstyti, kadangi Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Jurgis Jurkevičius kreipėsi į tarybos narius ir merą teigdamas, kad sprendimas buvo neteisėtas ir turi būti panaikintas.

Reikalavimas – griežtas

„Pažeidimas yra toks, kad balsuojant dėl šito klausimo salėje nebuvo kvorumo – 26-ių tarybos narių. Buvo tik 25. Vyriausybės atstovo reikalavimas panaikinti tą sprendimą yra griežtas. Vyriausybės atstovas turi teisę kreiptis į teismą ir kaip teismas pasakys, taip ir bus“, – teigė B.Cicėnas.

Tarybos pozicijos atstovai nesutinka, kad balsavimo metu pritrūko kvorumo. Esą salėje buvo visi 26 tuometinės valdančiosios daugumos atstovai. Bet opozicija įsitikinusi, kad „Vilniaus energijoje“ dirbantis tarybos narys, pagal Darbo partijos sąrašą išrinktas Algimantas Zaremba turėjo nusišalinti ir balsavimo metu išeiti iš salės. Tačiau jis salėje liko, balsavimui užsiregistravo, nors ir nebalsavo.

Tačiau paklaustas, kokias pasekmes turėtų tarybos sprendimas, jeigu vis dėlto būtų nuspręsta panaikinti ankstesnį sutikimą perleisti „Vilniaus energijos“ akcijas, B.Cicėnas tiksliai atsakyti negalėjo: „Iškyla klausimas, ar teisėtai tos akcijos buvo perleistos. Jeigu buvo neteisėtas sprendimas, vadinasi, ir perleidimas neteisėtas. Toliau arba turi tas akcijas grąžinti atgal, arba taryba turi iš naujo priimti sprendimą.“

„Bevertis politikavimas“

Valdančiajai frakcijai „TAIP!“ vadovaujantis Kęstutis Nėnius tokias kolegos miesto taryboje kalbas vadina paprasčiausiu politikavimu. „Tai toks visiškas bevertis politikavimas. Gal tiesiog B.Cicėnas nori parodyti visuomenei, kad yra savotiškas Don Kichotas, kovojantis su vėjo malūnais?“ – ironizavo K.Nėnius.

Šis klausimas, K.Nėniaus manymu, praktinės vertės jau nebeturi, kadangi sprendimas buvo priimtas ir įvykdytas. „Čia kaip vaikui duotum saldainį, jis jį suvalgytų, o tada mes pareikalautume jį grąžinti. Teisiškai taryba vieną kartą leido akcijas perleisti ir tas veiksmas įvyko. Aš manau, kad šio klausimo nėra jokios prasmės svarstyti“, – teigė K.Nėnius.

Jo tikinimu, jokių pokyčių į blogąją pusę „Dalkia International“ „Vilniaus energijos“ akcijas perleidus dukterinei įmonei „Societe Valmy Defense 22“ vilniečiai nepajuto. Valdantieji šį sprendimą motyvavo tuo, kad tik sutikęs perleisti akcijas Vilnius sulauks Pasaulio banko bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko investicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius