Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 18

„Vilniaus fagotyno“ ir Alekso Mažono „susikalbėjimai“

Antradienį Klaipėdos koncertų salėje pristatomas bendras „Vilniaus fagotyno“ ir Alekso Mažono projektas.
Rytoj Klaipėdos koncertų salėje jungsis klasikinė bei šiuolaikinė muzika ir pantomima.
Rytoj Klaipėdos koncertų salėje jungsis klasikinė bei šiuolaikinė muzika ir pantomima. / Organizatorių nuotr.

„Vilniaus fagotyno“ programoje jungsis klasikinė ir šiuolaikinė muzika, tuo tarpu mimas A.Mažonas, skambant fagotams, perteiks įvairius žmogaus gyvenimo laikotarpius, išreikštus skirtingomis judesio formomis. Jam talkins studijos mokinė Birutė Andrijauskaitė. Programoje skambės Vidmanto Bartulio, Artūro Mikoliūno, Gedimino Rimkaus-Rimkevičiaus, Michel Corette ir Gioachino Rossini muzika.

„Vilniaus fagotynas“ – tai vienintelis keturių fagotų ansamblis Lietuvoje, laimėjęs keletą tarptautinių konkursų bei aktyviai koncertuojantis įvairiose šalyse. Ansamblio atsiradimą iniciavo Šarūnas Kačionas, aistringas fagoto muzikos propaguotojas ir aktyviai koncertuojantis muzikantas. Jis taip pat yra Lietuvos muzikos akademijos dėstytojas ir Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro artistas. Lietuviškame fagotų kvartete kartu su Šarūnu Kačionu taip pat groja Arūnas Zujus, Artūras Mikoliūnas, Karolis Vaitiekūnas.

„Vilniaus fagotynas“ atlieka baroko epochos muziką ir šiuolaikinių autorių kūrinius. Originalaus ansamblio skambesys suteikia naujų spalvų tradicinei baroko muzikai bei praturtina novatariškus šiuolaikinių autorių muzikinius eksperimentus.

A.Mažonas – talentingas mimas, menininkas. Pantomimos spektaklius jis atlieka jau daugiau nei dvidešimt metų. A.Mažono kūryba labai įvairiaspalvė, jis nėra artimas klasikinei pantomimai, kai kuriuose spektakliuose jos visai atsisakoma. Savo kūrybos stilių jis pavadino „Soul Dance“ (sielos šokiu). „Beveik visi siužetai yra iš mano išgyvenimų. Tai gali būti koks nors literatūros kūrinys, palikęs man įspūdį. Viską turiu išversti į savo kalbą, nes tai nėra parašyta specialiai man,“ – sakė Aleksas Mažonas.

„Vilniaus fagotyno“ ir Alekso Mažono bendras projektas žiūrovus nustebins antradienį, 18 val., Klaipėdos koncertų salės pirmo aukšto fojė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius