-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Vilniaus gatvėse gali atsirasti nauji mokėjimo automatai

Vilniaus gatvėse jau rudenį turėtų atsirasti nauji mokėjimo automatai, renkantys pinigus už automobilių stovėjimą sostinės gatvėse. Tam bus reikalingas dar vienas sostinės tarybos pritarimas, tačiau tikimasi, kad klausimą apsvarstę komitetai pateiks teigiamą atsakymą.
Statyti naujų požeminių automobilių stovėjimo aikštelių Vilniuje neskubama.
Nauji mokėjimo automatai gali kainuoti net 6 mln. Lt. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktoriaus Virginijaus Paužos, dabar miesto gatvėse stovintys mokėjimo automatai nuo rudens nebeatitiks kasos aparatams keliamų reikalavimų, todėl reikėtų suskubti juos pakeisti naujais.

„Siūloma pirkti automatus,kurie veiks su saulės baterijomis, todėl bus taupoma elektros energija“, – teigė V.Pauža. Klaipėdoje tokie saulės energija maitinami aparatai veikia jau trejus metus, todėl jų patikimumu neabejojama.

Pasak savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“, kuri ir administruoja šiuos automatus, direktoriaus Ginto Bliuvo, norint dabar veikiančius automatus modernizuoti reikėtų skirti apie pusę sumos, kuri bus skirta naujų pirkimui. „Jeigu nepakeisime, turėsime jau rudenį pinigų rinkti statyti savo darbuotojus“, – teigė G.Bliuvas.

Tačiau direktorius pripažino, kad per kelis mėnesius gali nepavykti įsigyti ir įrengti naujus automatus, bet pradėjus procedūras taip galima būtų pasiteisinti Mokesčių inspekcijai, kodėl vis dar veikia reikalavimų neatitinkantys aparatai.

Iš viso planuojama įsigyti 308 naujus aparatus, kurių maksimali kaina gali siekti truputį daugiau negu 6 mln. Lt. Tarybos nariams kilo klausimas, kodėl prieš dvejus metus buvo kalbama apie dviem milijonais litų mažesnė suma, o dabar ketinama mokėti gerokai daugiau.

G.Bliuvas teisinosi, kad tai esanti maksimali galima suma, tačiau nereiškia, kad teks sumokėti būtent tiek. Trečdalį būsimos sumos „Susisiekimo paslaugos“ ketina sumokėti iš karto, likusi dalis būtų išmokėta per trejus metus.

Sprendimo pateikimui tarybos nariai pritarė su sąlyga, kad „Susisiekimo paslaugos“ privalės patikslinti, kodėl vietoj ankstesnės 4 mln. Lt sumos dabar jau ketinama nurodyti maksimalią 6 mln. Lt sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius