Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 07

Vilniaus merui Raimundui Aleknai patarinės lenkų atstovas

Jau po mėnesio, balandžio vidury, Vilnius gali turėti naują merą, tačiau dabartinis sostinės vadovas Raimundas Alekna tebepildo savo komandą. Naujausias jo patarėjas – Lenkų rinkimų akcijos (LRA) atstovas Valdemaras Urbanas. Neslepiama, kad šis paskyrimas susijęs su naujosios Vilniaus valdančiosios koalicijos formavimu.
V.Urbanas Vilniaus merui patarinės tautinių mažumų ir patarinės jaunimo klausimais.
V.Urbanas Vilniaus merui patarinės tautinių mažumų ir jaunimo klausimais. / Vilniaus saviv. nuotr.

23 metų V.Urbanas bus atsakingas už ryšius su tautinėmis mažumomis ir patarinės jaunimo klausimais. Jis darbą pradėjo pirmadienį, kovo 7-ąją.

Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad sostinės mero patarėjas, kuris yra politinio asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojas, neatskaičius mokesčių gauna 3 645 Lt atlyginimą. „Jokie priedai mero potvarkiu naujajam patarėjui nėra skirti. Įstatymas numato, kad pasibaigus mero kadencijai politinio pasitikėjimo patarėjams skiriama mėnesio atlyginimo dydžio išeitinė išmoka, jei jie per mėnesį nepradeda dirbti valstybės tarnyboje“, – teigiame pranešime.

Tačiau oficialiame savivaldybės puslapyje  www.vilnius.lt rašoma, kad vidutinis mero patarėjo atlyginimas 2010 metais siekė net 5 848 litus ir tik paskutinį ketvirtį buvo kiek mažesnis – 5 668 litai neatskaičius mokesčių. Pats Vilniaus meras pernai uždirbo vidutiniškai be kelių litų 5 tūkst.

R.Alekna, paklaustas, ar būtinas dar vienas patarėjas iki naujo mero rinkimų likus tik kiek daugiau negu mėnesiui, neslėpė turįs ambicijų šiame poste išlikti. Todėl naujojo patarėjo paskyrimas neturėtų stebinti. „Tai yra kaip vienas iš liudijimų, kad mūsų partnerių ketinimai yra pakankamai tvirti. Šis paskyrimas susijęs su būsimąja koalicija“, – teigė R.Alekna.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), kurie laimėjo 10 mandatų naujojoje Vilniaus miesto taryboje, atstovas teigė, kad derybos dėl koalicijos vyksta, o jos pagrindu taps TS-LKD ir LRA. „Kol kas naujoji koalicija formuojama be A.Zuoko ir Vilniaus koalicijos, jie nepareiškė norintys kartu dirbti. Bet esame sutarę susitikti ir aptarti situaciją, kai grįšiu į Vilnių“, – prieš kelionę į Kanuose vyksiančią nekilnojamojo turto ir investicijų parodą MIPIM sakė R.Alekna.

Šiuo metu R.Aleknai dar patarinėja Kęstutis Binkauskas, Patricija Sruogienė, Povilas Tamošauskas ir Vilija Venckutė-Palaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius