Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 11

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė teismui skundžia buvusį direktorių Henriką Ulevičių

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė antradienį išplatino pranešimą, kuriame informuoja apie ketinimus kreiptis į teismą dėl patirtos žalos. Kaltė dėl to verčiama buvusiam ligoninės vadovui Henrikui Ulevičiui, kurio veiksmai vykdant viešuosius pirkimus atnešė ligoninei, kaip teigiama, 170 tūkst. Lt nuostolių.
Vilniaus miesto klinikinė ligoninė
Vilniaus miesto klinikinė ligoninė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašoma ligoninės pranešime, atleidus buvusį klinikų vadovą H.Ulevičių iš pareigų yra atliekamas teisinis ligoninėje vykdytų viešųjų pirkimų vertinimas. Nustatyta, kad 2013 m. balandžio 17 d. Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, neskelbdama viešojo konkurso, su viena farmacine bendrove 5 metams sudarė panaudos sutartį, pagal kurią bendrovė perdavė ligoninei neatlygintinai valdyti ir naudotis medicininę aparatūrą.

Tų pačių metų spalio 9 d. ligoninė paskelbė atvirą konkursą „Diagnostikos reagentų, laboratorinių priemonių ir serumų pirkimas“, kuriam pasibaigus su ta pačia bendrove buvo sudaryta pirkimo sutartis dėl reagentų ir mėgintuvėlių. Šie yra būtini, norint tinkamai ir nuolat naudotis įrenginiais, kurie ligoninei atiteko pagal panaudos sutartį pernai metų balandį. 

„Pažymėtina, kad konkurse įsiginti reagentus buvo pateiktas tik vienas tiekėjo pasiūlymas. Klinikinės ligoninės vardu tiek panaudos sutartį, tiek ir vėliau pirkimo sutartį su tuo pačiu juridiniu asmeniu sudarė H.Ulevičius, pirmininkavęs pirkimo komisijai“, – tikino H.Ulevičius.

Buvo nustatyta, kad, sudarius panaudos sutartį dėl analizatorių, buvo apribotos kitų tiekėjų galimybės dalyvauti pirkime, nes panaudos sutarties pagrindais įgyti įrenginiai veikia išimtinai tik su to paties tiekėjo reagentais. Šį faktą patvirtina ir tai, kad reagentų pirkimo konkurse daugiau nedalyvavo nė vienas tiekėjas.

Ligoninė vadovaudamasis pateiktomis aplinkybėmis ir atsižvelgdama į galimai patirtus nuostolius, reikalauja iš buvusio vadovo  170 tūkst. Lt žalos atlyginimo, – rašoma pranešime.

Sudarytos pirkimo sutarties kaina – 875 151 Lt. Ligoninei vykdant šio pirkimo teisėtumo tyrimą buvo apklausta analogiškais įrenginiais ir reagentais prekiaujanti farmacinė bendrovė ir buvo nustatytas beveik 170 tūkst. Lt kainų skirtumas tarp pateiktos reagentų ir įrenginių kainos ir kitų analogišką paslaugos komplektą galinčių suteikti juridinių asmenų kainų.

Ligoninė savo pranešime teigia, kad dėl H.Ulevičiaus pasirašytos panaudos sutarties Klinikinė ligoninė nebeturėjo galimybių pirkime pasirinkti pigesnius kitų tiekėjų pasiūlymus ir dėl tuo patyrė 170 tūkst. Lt žalą. „Todėl ligoninė vadovaudamasis pateiktomis aplinkybėmis ir atsižvelgdama į galimai patirtus nuostolius, reikalauja iš buvusio vadovo  170 tūkst. Lt žalos atlyginimo“, – rašoma pranešime.

H.Ulevičius iš Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovo pareigų buvo atleistas rugsėjo 24 dieną. Kaip teigė jis pats, už tai, jog neparėmė Vilniaus savivaldybės noro sujungti Klinikinę ligoninę ir Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius