Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 10

Vilniaus mokytojų namų kiemą per pora metų tikimasi uždengti pakeliamu stikliniu stogu

Projektas, pagal kurį Vilniaus mokytojų namų (VMN) kiemelis bus uždengtas pakeliamu stikliniu stogu, jau baigtas. Tačiau jo įgyvendinimo gali tekti laukti kelerius metus.
Vilniaus mokytojų namų kiemas turėtų puikuotis nukeliamu stogu.
Vilniaus mokytojų namų kiemas turėtų puikuotis nukeliamu stogu. / „Architektūros linijos“ vizualizacija

Projekte numatyta ne tik uždengti kiemelį pakeliamu stogu, bet ir įrengti lauko žaidimų aikštelių, sutvarkyti kiemelio fasadą, sceną, apšvietimą. Iš viso įgyvendinti projektą kainuotų apie 2 mln. litų, rašo „Vilniaus diena“.

Šis projektas bus unikalus tuo, kad nedarysime iš kiemelio žiemos sodo. Norime visada matyti gražų mėlyną dangų: lietui lyjant centrinė kiemo dalis būtų uždengiama permatomu stiklu, o esant geram orui kiemas liktų atviras. Idėją pristatė Z.Žepnickienė.

„Šis projektas bus unikalus tuo, kad nedarysime iš kiemelio žiemos sodo. Norime visada matyti gražų mėlyną dangų: lietui lyjant centrinė kiemo dalis būtų uždengiama permatomu stiklu, o esant geram orui kiemas liktų atviras“, – idėją pristatė VMN direktorė Zita Žepnickienė.

Ji sakė, kad blogas oras atbaido didelę dalį Mokytojų namų lankytojų, ir patiems renginių organizatoriams darganotas oras įgriso.

„Žmonės jau tikrai pervargo nuo lietuviškų orų. Viską suruoši, išdėlioji, sustatai įrangą, bet pradeda lyti ir turi viską tempti į salę ketvirtame aukšte. Be to, kai oras darganotas, apskritai norinčių ateiti į renginį sumažėja. Todėl jau mažiausiai dešimtmetį svajojame apie pakeliamą stiklinį stogą, kuris išspręstų šiuos rūpesčius“, – kalbėjo Z.Žepnickienė.

Projektas, kuris turėjo būti padarytas dar 2008-aisiais, sukurtas, dabar laukia kitas etapas – jo įgyvendinimas.

„Tuomet savivaldybė buvo numačiusi šiam projektui lėšas, bet dėl krizės neskyrė visų pinigų iš karto, o mokėjo dalimis. Praėjusių metų gruodį gavome paskutinę dalį ir dabar projektas, iš viso kainavęs apie 200 tūkst. litų, baigtas. Dabar visais įmanomais kanalais ieškome lėšų jam įgyvendinti – kreipiamės ir į privačius rėmėjus, ir į savivaldybę, galbūt pavyks gauti ES paramą“, – pasakojo VMN direktorė.

Ji įsitikinusi, kad laukti liko iki kitos vasaros ar, blogiausiu atveju, dvejus metus.

„Šiais metais, net jei gautume lėšų, darbų nepradėtume, nes jau suplanuoti visi renginiai, bet ruoštis kitam sezonui gal jau pavyks“, – vylėsi Z.Žepnickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius