-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

Vilniaus oro uoste daugėja neatsakingų ir pavojų keliančių keleivių veiksmų

Nuo metų pradžios Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) registracijos ir aviacijos saugumo patikros metu 7 keleiviai pajuokavo turintys sprogmenų ar kitų pavojingų daiktų. Pernai per visus metus tokių incidentų buvo vienuolika. Nors visi šie pranešimai buvo melagingi, toks elgesys oro uoste yra netoleruojamas ir vertinamas kaip reali grėsmė.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tokie „pajuokavimai“ kelią nerimą ir oro uostui, ir vežėjams, ir keleiviams, kurie skrenda tuo pačiu skrydžiu su neatsakingai pajuokauti nusprendusiu piliečiu. Todėl išgirdusios tokį pranešimą ar pasisakymą, tarnybos, užtikrinančios skrydžių saugumą, nedelsdamos imasi veiksmų.

„Išgirdus tokį keleivio pranešimą, apie tai informuojama orlaivio įgula. Ji sprendžia, ar taip „pajuokavusį“ keleivį priimti į lėktuvą. Apie tai pranešama ir policijai. Jei orlaivio vadas nusprendžia, kad keleivis negali skristi, jo kelionė dar neprasidėjusi baigiasi Vilniaus oro uoste”, – pasakoja TVOU Aviacijos saugumo departamento direktorius Ričardas Martinaitis.

Pasak jo, tokie incidentai oro uoste turi ir ilgalaikių pasekmių. Jei asmuo norės įsidarbinti oro uoste ar oro uosto teritorijoje veikiančioje įmonėje, kur reikia specialaus oro uosto leidimo, jis neturės tokios galimybės, nes jo pavardė bus tarp nepageidaujamų asmenų.

R.Martinaičio teigimu, dėl tokių incidentų ir vieno keleivio papildomos patikros skrydžiai nėra užlaikomi. Daugiausia neatsakingų pasisakymų apie pavojingus daiktus sulaukiama iš Lietuvos piliečių.

Oro uosto teritorijoje ir orlaiviuose taip pat netoleruojamas agresyvus neblaivių keleivių elgesys, viešosios tvarkos pažeidimai. Už tokius nusižengimus gresia administracinė atsakomybė ir baudos. Oro linijų bendrovės turi teisę atsisakyti vežti agresyviai besielgiančius ir neblaivius asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius