Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 10 /16:12

Vilniaus oro uoste telefonu gavus pranešimą apie bombą lėktuve buvo atidėti visi skrydžiai, jau sulaikytas girtas įtariamasis

Vilniaus oro uoste ketvirtadienį ryte buvo atidėti visi skrydžiai, gavus pranešimą apie orlaivyje neva esančią bombą. Paaiškėjo, kad šis pranešimas melagingas.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / 15min.lt skaitytojo nuotr.

15min.lt skaitytojas informavo, kad keleiviai išvaromi iš įlaipinimo salių, grįžta prie įėjimo, vyksta visų keleivių pakartotinis patikrinimas.

Vilniaus oro uoste redakcija gavo patvirtinimą, kad skrydžiai atidėti.

Atnaujinta 07.45 val. Kaip 15min.lt informavo Vilniaus oro uosto ryšių su viusomene skyriaus vadovė Sandra Meškauskaitė, šį rytą apie 5.40 val. bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas apie padėtą bombą. Iki 7 valandos ryto turėjo pakilti septyni lėktuvai, ir visos 6 aviakompanijos priėmė sprendimą atlikti naujus keleivių patikrinimus.

Keleiviai buvo išlaipinti iš orlaivių, patikra pradėta iš naujo. Kadangi patikra pradėta tik prieš 20 minučių, kol kas neprognozuojama, kiek laiko visa tai gali užtrukti. Rytinių skrydžių laukia apie 700 keleivių.

Atnaujinta 08.07 val. S.Meškauskaitė informavo, kad orlaivių patikra baigta, juose bombos nerasta, lėktuvai atitinka saugos reikalavimus.

Keleiviai vėl imami laipinti į orlaivius. 15min.lt fotografas Irmantas Gelūnas informavo iš oro uosto, kad sumaištis pamažu čia baigiasi.

Atnaujinta 08.25 val. Portalas lenta.ru informuoja, kad pranešimas gautas apie lėktuve, skridusiame iš Vilniaus į Maskvą, neva esančią bombą. Dėl to, rusų naujienų portalo teigimu, Maskvoje tikrinami du lėktuvai. „Vnukovo“ oro uoste lėktuvas nusileido 8 val. 13 min. Maskvos laiku, o kitas orlaivis – „Šeremetjevo“ oro uoste 8 val. 33 min. Maskvos laiku. Tikrinami tiek lėktuvai, tiek keleiviai ir jų bagažas. Teigiama, kad „Vnukovo“ oro uoste patikrintas lėktuvas priklauso kompanijai „Utair“, juo skrido 35 keleiviai ir 6 ekipažo nariai.

Kitas tikrinamas lėktuvas priklauso aviakompanijai „Aeroflot“.

Atnaujinta 08.39 val. Kaip skelbia lenta.ru, „Vnukovo“ oro uoste nusileidusiame lėktuve sprogmenų nerasta, „Šeremetjevo“ oro uoste vis dar atliekamas patikrinimas. Nuspręsta patikrinti dar du orlaivius, atskrendančius į Maskvą iš Vilniaus – vienas jų nusileis „Domodedovo“ oro uoste, kitas – „Vnukovo“ oro uoste.

Papildyta 8.57 val.: Vilniaus policija praneša, kad ketvirtadienį apie 5.32 val. gautas pranešimas apie galimą sprogimą Vilniaus tarptautiniame oro uoste.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sulaikytas įtariamasis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sulaikytas įtariamasis

„Pranešimas nepasitvirtino“, – informuoja policija.

Policija taip pat praneša, kad jau nustatytas įtariamasis. Tai – O.K. (gim. 1970 m.), kuris pristatytas į policijos komisariatą, jam nustatytas 2,78 promilės girtumas.

Dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sulaikytas įtariamasis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Sulaikytas įtariamasis

Papildyta 9.18 val.: 15min.lt žiniomis, sulaikytasis yra Vilniaus r. gyventojas. Apie užminuotą lėktuvą jis pranešė paskambinęs bendruoju pagalbos telefonu 112. Bendrojo pagalbos centro operatoriams vyriškis nerišliai pasakė, kad iš oro uosto išskris lėktuvas, kuris „bus susprogdintas“.

Jau kalbant su vyriškiu telefonu kilo įtarimų, kad jis yra neblaivus. Vyras kalbėjo nelabai rišliai. Nepaisant to, gavus pranešimą, ant kojų buvo sukelti pareigūnai, informuoti Maskvos oro uostai.

Vyriškį sulaikius, įtarimas, kad jis gali būti girtas, pasitvirtino.

Oro uoste darbas visiškai atnaujintas.

Papildyta 16.12 val.: Dėl melagingo pranešimo apie sprogmenį, ant kojų buvo sukelti ne tik Vilniaus ir Maskvos pareigūnai. Iš Vilniaus atskridusį lėktuvą Kijve pasitiko ir Ukrainos specialiosios tarnybos.

Kaip praneša portalas kyivpost.com, iš Vilniaus į Borispolio oro uostą Kijeve atskridusį lėktuvą pasitiko Ukrainos teisėsaugos pareigūnai, kurie lėktuve ieškojo sprogmenų. Nieko įtartino neaptikta.

Informuojama, kad pranešimai apie lėktuvuose galimai padėtus sprogmenis iš Vilniaus buvo išsiųsti į penkis oro uostus, tarp kurių buvo  ir Maskva bei Kijevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius