Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 02

Vilniaus pilių direkcija konkurencines derybas vykdė neskaidriai

Viešųjų pirkimų tarnyba, įvertinusi VĮ ,,Vilniaus pilių direkcijos“ vykdytas konkurencines derybas dėl Vilniaus pilių jungtinio komplekso objektų tyrimo, projektavimo, atkūrimo, restauravimo ir remonto darbų, teigia, kad vykdant viešąjį pirkimą buvo pažeistos Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos bei skaidrumo principas.

„Pirkimo vertinimo išvada perduota Valstybės kontrolei, kurios pavedimu buvo atliktas vertinimas. Svarstomas klausimas dėl visos su pirkimu susijusios medžiagos perdavimo teisėsaugos institucijoms“, – sakė laikinai Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus pareigas einantis Žydrūnas Plytnikas.

Išnagrinėjus pateiktus dokumentus nustatyta, kad perkančioji organizacija nebuvo parengusi pirkimo objekto aprašymo viešajam pirkimui ,,Vilniaus pilių jungtinis kompleksas“, nurodė tik pirkimo objekto sudėtinių dalių pavadinimus.

Pirkimo procedūros vykdytos pagal pirkimo sąlygas, kurios parengtos pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimus. Pasiūlymų vertinimo tvarkoje įtraukti kvalifikaciją charakterizuojantys parametrai, kurie negali būti taikomi apskaičiuojant ekonominį naudingumą.

Derybų su atrinktais tiekėjais metu neužfiksuota, kad buvo deramasi dėl pasiūlymų turinio – pirkimo objektui keliamų techninių reikalavimų, darbų kiekių, kainų, be to, tiekėjams buvo pateikiama skirtinga informacija ir taikomi nevienodi reikalavimai.

Viešųjų pirkimų tarnyba, susipažinusi su tiekėjų pasiūlymais, nustatė, kad Viešojo pirkimo komisija neįvertino tiekėjų pasiūlymuose pateiktų duomenų apie atliktus darbus atitikimo nustatytiems reikalavimams (pasiūlymuose duomenys pateikti neišsamūs, netikslūs, nepateikti deklaruojamus atliktus darbus pagrindžiantys dokumentai) ir neteisingai apskaičiavo pasiūlymų ekonominio naudingumo kriterijus. Taip neužtikrindama lygiateisiškumo bei skaidrumo principų laikymosi, vertinat tiekėjų pasiūlymus.

VĮ ,,Vilniaus pilių direkcijos“ pirkimo sutartyje su konsorciumu „Papėdė“ nenurodyta bendra pirkimo objekto kaina, įtraukti nauji objektai, kurie nebuvo numatyti pirkimo sąlygose ir dėl kurių tiekėjai nepateikė pasiūlymų. Metinėse sutartyse taip pat įtraukti nauji objektai, kurie nebuvo nustatyti pirkimo sąlygose ir kuriems įsigyti perkančioji organizacija privalėjo vykdyti naujus pirkimus.

Sutarties pakeitimai sudaryti pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas, neužtikrinant pirkimų tikslo įgyvendinimo bei skaidrumo ir lygiateisiškumo principų. Taip pat perkančioji organizacija nesikreipė į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl pirkimo sutarties sąlygų pakeitimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius