-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 16

Vilniaus policija susimažino

Nuo pirmadienio vilniečių saugumu rūpinasi nebe septyni, o šeši policijos komisariatai (PK). Anot policijos vadovų, ryžtis tokiai pertvarkai paskatino sumažėjęs finansavimas.
Vilniaus policija
Vilniaus policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko, buvo panaikintas T.Kosciuškos gatvėje įsikūręs 5-asis PK. Dėl to keičiasi komisariatų aptarnavimo zonos, rašo „Vilniaus diena“.

Panaikinus šį komisariatą, nuo šiol Vilniaus 7-asis PK bus vadinamas 5-uoju PK. K.Lančinsko teigimu, panaikinus vieną komisariatą nebeliko ir jo viršininko – 5-ajam PK vadovavęs Vytautas Baublys išleistas į atsargą.

„Kitiems darbuotojams buvo pasiūlyta arba išeiti į atsargą, arba dirbti kituose padaliniuose, kurie buvo nesukomplektuoti“, – kalbėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo PK viršininkas.

Anot jo, daugelis darbuotojų sutiko dirbti kitur, todėl panaikinus vieną komisariatą žmonių saugumas neturėtų nukentėti.

Daugelis darbuotojų sutiko dirbti kitur, todėl panaikinus vieną komisariatą žmonių saugumas neturėtų nukentėti.

Apie buvusio 5-ojo PK pareigūnų iškraustymą iš T.Kosciuškos gatvės kol kas negali būti ir kalbų. Sklypas naujo komisariato statybai paskirtas seniausiai, tačiau tai dėl lėšų trūkumo taip ir liko tik popieriuje. Net pradėti projektuoti pritrūko pinigų.

Savo patalpose, buvusioje transformatorinėje, liks ir buvusio 7-ojo PK, dabar 5-ojo PK, darbuotojai. „Seniai galvojame apie persikraustymą, tačiau finansavimo klausimas tai stabdo“, – sakė K.Lančinskas.

Po šios reorganizacijos labiausiai išsiplėtė 1-ojo PK teritorija. Dabar šiam komisariatui teks prižiūrėti Šnipiškių, Verkių, Žirmūnų, Žvėryno ir Antakalnio (išskyrus 4-ajam PK priskirtą Antakalnio seniūnijos dalį) seniūnijų teritoriją.

Vilniaus 2-asis PK prižiūrės Panerių, Vilkpėdės, Grigiskių, Rasų, Naujininkų seniūnijų teritoriją ir dalį Naujamiesčio seniūnijos teritorijos, 3-iasis PK – Senamiesčio seniūnijos teritoriją ir centrinę dalį Naujamiesčio teritorijos.

4-ajam PK atitenka Naujosios Vilnios seniūnijos teritorija ir dalis Antakalnio seniūnijos teritorijos, 5-ajam PK – Lazdynų, Karoliniskių, Viršuliškių ir Pilaitės, o 6-ajam PK – Šeškinės, Fabijoniškių, Justiniškių ir Pašilaičių seniūnijų teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius