-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 24

Vilniaus policija teigia neturinti duomenų apie paslaptingus vidurnakčio sprogimus

Į redakciją kreipėsi 15min.lt skaitytojai pranešdami, kad kelias naktis iš eilės Vilniuje girdėti gana stiprūs sprogimai. „Kas tai galėtų būti?“ – klausia skaitytojai. Tačiau šis klausimas kol kas kybo ore. Sostinės policija teigia neturinti duomenų apie paslaptingus sprogimus.
Fejerverkai
Petardos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Gal klausimas ir kvailas, bet aš ir keli mano pažįstami Antakalnyje, Žvėryne, Šiaurės miestelyje jau ketvirtą naktį (maždaug vidurnaktį) girdim sprogimą. Sprogimas gana stiprus. Gal žinot, kas tai? Gal galit išsiaiškint? Manau, vilniečiams bus įdomu“, – tokio laiško sulaukė redakcija iš skaitytojo Oleksandro.

Naktį iš pirmadienio į antradienį girdėję sprogimą patvirtino ir kai kurie 15min.lt darbuotojai.

Redakcijai pradėjus domėtis šiais paslaptingais sprogimais, paaiškėjo, kad Vilniaus policija informacijos apie juos neturi.

„Pastarosiomis dienomis buvo užfiksuoti keli pranešimai apie girdimus sprogimus, tačiau dažniausiai tai buvo sprogdinamos petardos. Nė vienas iš užfiksuotų atvejų netinka jūsų skaitytojo laiške minimiems atvejams“, – 15min.lt sakė Vilniaus policijos atstovas Paulius Radvilavičius.

Pasak P.Radvilavičiaus, sekmadienį apie 18.29 val. S.Batoro gatvės gyventojas policijai pranešė, kad girdėjo sprogimą po tiltu ir iš sprogimo vietos matė kylančius baltus dūmus.

„Policijos patruliai nurodytoje vietoje buvo jau po keturių minučių. Tačiau nei sprogimo pėdsakų, nei galimų sprogdintojų nerado“, – sakė policijos atstovas.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį policijos patruliai buvo iškviesti prie vieno Kalvarijų g. namo, kur vaikai sprogdino petardas.

Petardos sekmadienį apie 4.30 val. buvo sprogdinamos ir V.Pietario gatvėje. Dar vienas panašus atvejis šiomis dienomis buvo užfiksuotas Trakuose.

Klausiami apie mįslingus sprogimus sostinėje policijos pareigūnai tik gūžčioja pečiais. Pranešimų apie skaitytojų minimus sprogimus gauta nebuvo, jų negirdėjo ir po miestą važinėjantys policijos patruliai.

„Įvairių variantų gali būti. Net sunkiai įtikėtinų. Teko girdėti, kad kai kurie sodininkai sodų bendrijose nuo šernų ginasi savotiškomis automatinėmis patrankėlėmis. Gyvūnui prisilietus prie užtvaro, pasigirsta garsas, panašus į sprogimą. Galima svarstyti ir apie savadarbes petardas, bet kol kas tai tik svarstymai“, – teigia pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius