Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 11

Vilniaus policininkas persistengė – už KET pažeidimą nubaudė Paulausko sūnų

Žinomo politiko atžala siekia, kad pareigūno nutarimas būtų panaikintas.
Užstatytas garažas. lengvasis automobilis bando išvažiuoti...
Tipinė situacija miesto gyvenime: vienas vairuotojas atsainiai palieka automobilį, o kitas nebegali išvažiuoti... / 15min skaitytojo nuotr.

Buvusio Seimo pirmininko, ministro, laikinojo prezidento Artūro Paulausko sūnui Viliui 65 litų baudą skyręs policininkas prisidarė rūpesčių ir nemalonumų.Taip, aš vairuoju tą automobilį, mašina ten buvo palikta, bet ar buvo užstatyta, negaliu pasakyti, nes tuo metu, kai viskas vyko, ten nebuvau, – apie savo, kaip vairuotojo, poelgį Smėlio gatvėje prie garažo tiesaus atsakymo išvengė V.Paulauskas.

Pasirodo, kad pareigūnas akivaizdžiai persistengė, nes 29 metų V.Paulauskas yra neeilinis eismo dalyvis.

Kaip išvažiuoti iš garažo?

Istorija prasidėjo dar birželio 24 dieną, kai sostinės Antakalnio mikrorajono Smėlio gatvėje 7.30 val. išėjęs iš namų vienas gyventojas pamatė, jog negalės išvažiuoti iš garažo. Išvažiavimą savuoju automobiliu buvo užstatęs V.Paulauskas.

Susinervinęs garažo šeimininkas iškvietė policiją. Atvykęs pareigūnas, nesiaiškindamas, kieno yra Kelių eismo taisykles (KET) pažeidžiantis automobilis, surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir įsūdė V.Paulauskui 65 litų baudą.

Žinomo politiko sūnus, nuėjęs tėvo pėdomis ir dirbantis Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros prokuroru, nesutiko su skirta nuobauda ir pateikė skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Skundo autorius įsitikinęs, kad teismas turėtų panaikinti policininko sprendimą, o tada bus galima iš naujo įsigilinti į šią situaciją.

„Teismas tegul įvertina, o aš nesigilinu“

Dienraščio „15 minučių“ nuotr./Artūras Paulauskas ant bačkos.
Artūro Paulausko šaržas

„Dėl pažeidimo esmės niekas nieko neginčija. Paduotas skundas, kad neįgaliotas pareigūnas priėmė spendimą. Pagal įstatymą pareigūnus turi bausti teismai. O čia policininkas surašė protokolą ir skyrė nuobaudą, vadinasi, prisiėmė daugiau, negu priklauso pagal įstatymą. Įvyko klaida, o aš prašau teismo ištaisyti tą klaidą. Bausti turi įgaliotas pareigūnas, štai ir viskas“, – portalui 15min.lt aiškino V.Paulauskas.

Keletą sykių paklaustas, kaip ir kodėl užstatė Antakalnio gyventojui išvažiavimą iš garažo, jaunasis prokuroras V.Paulauskas tiesaus atsakymo išvengė. „Nieko aš nesigilinau, dėl to nieko aš nerašiau ir neprašiau. Pareigūnas ten kažką surašė, tai teismas tegul įvertina, o aš nesigilinu. Nežinau, nesigilinau aš į tą situaciją: atėjau, iškvietė, surašė, padavė, paskaičiau, tada pasigilinau ir surašiau skundą teismui. O dėl pažeidimo nieko negaliu pakomentuoti. Nežinau, manęs ten nebuvo, todėl negaliu pasakyti, ar ten buvo kažkas užstatyta, ar nebuvo. Taip, aš vairuoju tą automobilį, mašina ten buvo palikta, bet ar buvo užstatyta, negaliu pasakyti, nes tuo metu, kai viskas vyko, ten nebuvau."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius