Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 15

Vilniaus politikai nenori palikti „vamzdžiu“ vadinamos skulptūros prie Neries

Dauguma Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių nepritaria idėjai sostinės centre prie Neries palikti skulptūrą „Krantinės arka“, kuri dažnai vadinama tiesiog vamzdžiu.
Vlado Urbanavičiaus „Krantinės arka”
Vlado Urbanavičiaus „Krantinės arka” / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Neris

Anot dienraščio „Vilniaus diena“, per anoniminę apklausą iš dalyvavusių 43 politikų tik 5 pasisakė už tai, kad „Krantinės arka“ būtų ir toliau eksponuojama senamiesčio pašonėje. Vienas apklaustųjų nuomonės neturėjo. Likę 38 tarybos nariai pageidautų, kad meno kūrinys būtų nedelsiant išmontuotas arba perkeltas į kitą vietą.

Savivaldybės Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komitetas kitą savaitę svarstys, ar verta iš naikinamos viešosios įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) savivaldybės žinion perimti diskusijų visuomenėje sukėlusią „Krantinės arką“.

Neries krantinėje tarp Mindaugo ir Žaliojo tiltų, prie Energetikos muziejaus, sumontuota skulptūra „Krantinės arka“, padaryta iš surūdijusių dujų vamzdžių, visuomenės įvertina prieštaringai. Anot autoriaus, skulptūra iš tolo primena į paviršių iškilusią architektūrinę ir komunikacinę konstrukciją. Menininkas savo kūrinį apibūdino kaip šiuolaikišką energetiniais tinklais susaistyto pasaulio komentarą.

Tuo metu skulptūros kritikai tvirtino, kad „Krantinės arkos“ išvis negalima laikyti menu. Visuomenėje kilo pasipiktinimas ir dėl to, jog už ją sumokėta 99,5 tūkst. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius