-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26

Vilniaus politikų posėdis – prabangiame SPA centre

Lapkričio 5–6 d. Vilniaus tarybos nariai rinksis į išskirtinį posėdį – sostinės politikai planuoja posėdžiauti net dvi dienas. Bet ne savivaldybės salėje, o prabangiame SPA ir sveikatingumo centre Trakuose.
savivaldybė, vilniaus miesto savivaldybė, taryba
Savivaldybės pastato salę Vilniaus politikai vienam posėdžiui iškeis į prabangų sveikatingumo ir pramogų centrą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Idėjos autorius meras Artūras Zuokas įsitikinęs, kad tai puiki galimybė įsigilinti į naujus projektus, ypač jauniesiems politikams. Jis neatmeta, kad pavyks visiems kartu ir alaus išgerti.

Meras tikina: brangiai nekainuos

Apie tai, kad kitas posėdis bus organizuojamas ne tarybos posėdžių salėje, o kažkur kitur, meras A.Zuokas kolegoms pranešė paskutinio posėdžio metu prieš dvi savaites. Tik tuomet esą dar buvo neaišku, kur tai įvyks.

Dabar meras atviresnis – kolegas miesto politikus jis vešis į Trakuose esantį SPA centrą „Trasalis – Trakai Resort&SPA“. Kol kas darbotvarkė tik dėliojama, tačiau yra norų posėdžiauti net dvi dienas.

Norintieji galės šeštadienį ten pat likti nakvoti, kitiems bus galimybių grįžti į Vilnių ir sekmadienį atvažiuoti vėl. Ir tai, mero teigimu, nekainuos per daug brangiai.

„Tai nebus brangus posėdis, ne brangesnis negu bet kuris kitas salėje, nes bendravimas, strategijų aptarimas ir visa kita yra labai svarbi sėkmingo tarybos darbo dalis“, – nuo atsakymo, kiek reikės už tokį posėdį sumokėti, išsisuko meras.

„Alaus? Be abejo“

Išvažiuojamajame posėdyje ketinama nagrinėti Vilniaus miesto strateginį planą ir jo vykdymą, bus pristatytas bendrojo plano monitoringas ir vyks miesto planavimo, statybų, urbanistinių dalykų aptarimas. Taip pat ketinama pristatyti visuomeninio transporto studiją, kalbėtis apie pasirengimą kitų metų biudžeto planavimui.

„Tai tokios diskusijos, kurioms reikia laiko, kad žmonės neateitų kaip į paprastą posėdį. Norint žmones išlaisvinti, kad jie leistų sau prabangą svajoti, galvoti, diskutuoti, reikia laiko. Tai toks ir bus posėdis“, – teigė meras.

Miesto vadovas neatmetė, kad pavyks ir šiek tiek atsipalaiduoti. „Alaus? Be abejo, kodėl gi ne“, – juokėsi A.Zuokas.

Opozicija nedalyvaus?

Opozicijos atstovai tokią mero iniciatyvą vertina skeptiškai.

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vadovas Vidas Urbonavičius prisiminė, kad panašius išvažiuojamuosius posėdžius bandė organizuoti ir buvęs meras Vilius Navickas, tačiau idėja nepasiteisino. Todėl ir dabar įspūdingų rezultatų esą nebus.

„Jeigu būtų norima iš tikrųjų siekti pozityvių pokyčių mieste, tai gal ir būtų įmanoma kažko tikėtis, bet čia daugiau šou elementas ir bandymas bekrinkančią komandą suvaldyti“, – įsitikinęs V.Urbonavičius, kuris prisipažino, kad pats šiame posėdyje dalyvauti negalės, nes bus išvykęs į komandiruotę.

Politikas teigė manąs, kad valdantieji susirinks gana vieningai, tačiau jis abejoja, ar bus daug opozicijos atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius