Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 08

Vilniaus raitosios policijos vadovui L.Bankauskui gresia neeilinė atestacija

Policijos departamente pirmadienį baigtas tyrimas dėl rugpjūtį Baltarusijoje sulaikyto ir vėliau paleisto Vilniaus raitosios policijos vado Laimono Bankausko. Įvertinęs tyrimo metu surinktus duomenis, generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas pasiūlė organizuoti neeilinę atestaciją ir įvertinti jo tinkamumą eiti pareigas.
Laimonas Bankauskas
Laimonas Bankauskas / „Lietuvos ryto“ nuotr.

Vidaus tyrimų valdybos viršininkas Ugnius Čižiūnas pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad Lietuvos pareigūnai negavo informacijos apie incidentą iš Baltarusijos teisėsaugininkų. Tačiau atlikus išsamią L.Bankausko automobilio ekspertizę nustatyta, kad jame narkotinių medžiagų nebuvo. „Tyrimo metu buvo atlikta L.Bankausko automobilio vidaus salono mikrodalelių ekspertizė, paimti mėginiai iš visų viduje esančių objektų ir atliktas tyrimas, ar nėra mikrodalelių. Tyrimo rezultatai buvo neigiami“, – sakė U.Čižiūnas.

Taip pat tyrimo metu konstatuota, kad L.Bankausko vykimai į Baltarusiją nebuvo nuolatiniai, tačiau buvo reguliarūs – per 8 mėnesius šioje šalyje jis viešėjo 9 kartus. Dauguma šių vizitų buvo susiję su giminių lankymu, keletą kartų Baltarusijoje jis lankėsi įsigyti pigesnių degalų. Be to, vieną kartąs lydėjo pažįstamą į Baltarusiją tvarkyti verslo reikalų. Toks elgesys galėjo turėti neigiamos įtakos pareigūno įvaizdžiui.

„Taip pat nustatyta, kad L.Bankauskas tarnybinę etiką pažeidė ne pirmą kartą. Per 12 mėnesių net keturi patikrinimai buvo pradėti, be šio. Dauguma atvejų konstatuota pareigūnų Etikos kodekso pažeidimų“, – sakė U.Čižiūnas.

Dėl to generalinis komisaras V.Telyčėnas pasiūlė Vilniaus miesto policijos vadovui Kęstučiui Lančinskui organizuoti neeilinę L.Bankausko atestaciją ir įvertinti jo tinkamumą eiti pareigas.

L.Bankauskas Baltarusijoje buvo sulaikytas rugpjūtį. Jį Baltarusijos pareigūnai kaltino narkotikų gabenimu – esą jo automobilyje rasta daugiau kaip 45 gramai metamfetamino. L.Bankauskas kaltinimus neigė. Jo nuomone, narkotikai galėjo būti pakišti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius