Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 13

Vilniaus rajono savivaldybė: dvikalbės lentelės – jau nuluptos

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį norėjo nagrinėti administracinę bylą dėl dvikalbių lentelių Vilniaus rajone. Tačiau gali būti, kad byla tiesiog bus nutraukta. Vilniaus rajono savivaldybės administracija pareiškė, kad Valstybinės kalbos įstatymo neatitinkančios gatvių pavadinimų lentelės, dėl kurių teismui skundėsi Vyriausybės atstovas, nebekaba.
Dvikalbės lentelės Šalčininkuose
Dvikalbės lentelės Šalčininkuose

Teismo posėdžio metu pirmadienį Vilniaus rajono savivaldybės administracija pateikė duomenis, kad Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje reikalavimas jau yra įvykdytas – Valstybinės kalbos įstatymo neatitinkančios gatvių pavadinimų lentelės ant pastatų sienų Vilniaus rajono gyvenvietėse jau pakeistos.

Tai išgirdęs ir sulaukęs prašymo, teismas atidėjo administracinės bylos nagrinėjimą savaitei. Per tą laiką Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje turės įsitikinti, ar visi reikalavimo punktai iš tikrųjų įvykdyti.

Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje prašo teismo įpareigoti Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorę per 1 mėnesį nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos pakeisti Valstybinės kalbos įstatymo neatitinkančias gatvių pavadinimų lenteles ant pastatų sienų, esančių gatvės pradžioje, pabaigoje ir posūkio taškuose (ties sankryžomis) arba įrengti gatvės informacinius ženklus „Gatvės pavadinimas“ gatvių pradžioje, pabaigoje ir posūkio taškuose (ties sankryžomis) šiose Vilniaus rajono gyvenvietėse: Mickūnuose (Mickūnų g.), Maišiagaloje (Dūkštų g.), Avižieniuose (Pavasario g.), Nemėžyje (Kelininkų, Mokyklos, Sodų gatvėse), Rudaminoje (Gėlių ir Mokyklos gatvėse), Skaidiškėse (Rudaminos g.), Kenoje (Šv. Jono ir Vilnelės gatvėse), Zujūnuose (Buivydiškių, J. Gagarino, Gegužės 1-osios, Naujojoje, Zujūnų, Sodų ir Pergalės gatvėse), Čekoniškėse (Jano Kochanovskio ir Verbų gatvėse), Skurbutėnuose (Jano Hopkos ir Stiklo gatvėse), Rastinėnuose (Rastinėnų g.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius