2010 09 30

Vilniaus romų tabore mažinama narkotikų apyvarta

Narkotikų kontrolės departamentas prie LR Vyriausybės kartu su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu ir Vilniaus priklausomybės ligų centru bendradarbiauja ir bendromis priemonėmis siekia mažinti neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą sostinės romų tabore, teigiama pranešime spaudai.
Vilniaus čigonų tabore
Vilniaus čigonų tabore / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Romai Narkotikai

Gydytis nukreipia policininkai

Komisariato pareigūnai nuolat tikrina šį rajoną ir tabore sulaikytus narkotikų vartotojus motyvuoja gydytis bei juos nukreipia į Vilniaus priklausomybės ligų centrą (VPLC).

Savanoriškai atvykusius asmenis VPLC socialiniai darbuotojai ir psichologai konsultuoja, teikia įvairias sveikatos priežiūros ir socialines paslaugas. Jiems yra atliekami tyrimai dėl ŽIV ir hepatito C, skiriamas gydymas. Iš taboro į Vilniaus priklausomybės ligų centrą nukreiptiems asmenims teikiamas paslaugas finansuoja Narkotikų kontrolės departamentas.

Beveik visi – švirkščiamųjų narkotikų vartotojai

Šiuo metu Vilniaus priklausomybės ligų centre gydosi daugiau nei 100 asmenų iš Vilniaus romų taboro. Beveik visi jie yra ilgamečiai švirkščiamųjų narkotikų vartotojai, priėmę policininkų pasiūlymą ir pasiryžę gydytis.

Būtina pabrėžti, kad dažniausiai šios ypač didelės rizikos grupės asmenys patys nesidomi ir neieško pagalbos, kaip gauti socialines ar sveikatos priežiūros paslaugas. Todėl pareigūnų lankymasis jų susibūrimo vietose ir informacijos teikimas apie gydymo paslaugas yra pirmas ir efektyvus žingsnis, juos nukreipiant gydytis.

Dirba pagal trišalę bendradarbiavimo sutartį

Narkotikų kontrolės departamentas, Vilniaus apskrities vyr. policijos komisariatas ir Vilniaus priklausomybės ligų centras vasaros viduryje pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią šias metais sutinka pagal kompetenciją stiprinti ir plėsti tarpusavio bendradarbiavimą, įgyvendinant su romų taboru susijusias narkomanijos problemas. Tai yra pilotinis projektas, kurio rezultatus įvertinus bendradarbiavimą bus galima tęsti ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius