-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 20

Vilniaus savivaldybė nusprendė samdytis advokatus, tarp kurių vienas sietas su buvusia „Rubicon group“

Vilniaus savivaldybei neužtenka savojo Teisės departamento, ji nusprendė samdyti advokatus, tarp kurių – buvęs sostinės Teisės departamento vadova Jovitas Elzbergas, sietas su bendrove „Rubicon group“ (dabar „ICOR“), rašo „Vilniaus diena“.
Savivaldybė kaltinama permokanti už savo dangoraižio nuomą taip siekdama paremti savo įmonę – Vilniaus vystymo kompaniją.
Savivaldybė kaltinama permokanti už savo dangoraižio nuomą taip siekdama paremti savo įmonę – Vilniaus vystymo kompaniją. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybės interneto tinklalapyje skelbiama, kad administracijos direktoriaus pavaduotojui Jonui Urbanavičiui suteikiamas įgaliojimas ateinančiais metais pasirašyti advokatų profesinės bendrijos „Motieka ir Audzevičius“ pateiktus teisinių paslaugų teikimo aktus.

Savivaldybė nelinkusi detalizuoti, kokiais klausimais advokatams teks konsultuoti miesto politikus. Skelbiama tik tiek, kad teisininkai turės konsultuoti savivaldybę ir jai atstovauti tam tikrais klausimais.

Konkursą patarinėti miesto vadovams laimėjusios advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius“ teisininkai jau turėtų būti įpratę dirbti su savivaldybės dokumentais, nes ir anksčiau buvo samdyti tuomečio mero Viliaus Navicko. Tąsyk meras šią kontorą pasirinko be jokio konkurso ir per metus jai atseikėdavo apie 90 tūkst. litų.

Dabar savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad sutartis su šia advokatų kontora galios 12 mėnesių. Per juos advokatams už suteiktas paslaugas bus išmokėta bemaž 74,4 tūkst. litų, po daugiau kaip 6 tūkst. litų per mėnesį.

„Konkurse dalyvavo keturios advokatų kontoros ir advokatų profesinės bendrijos. Advokatų profesinė bendrija „Motieka ir Audzevičius“ pasiūlė mažiausią kainą iš visų dalyvių, todėl su ja sutartis ir pasirašyta“, – į klausimus raštu atsakė savivaldybės atstovai. Informacijos, koks tai buvo konkursas ir kokios advokatų kontoros jame dalyvavo, merija neteikia.

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet savivaldybei patarinės minėtoje kontoroje tebedirbantis buvęs miesto teisininkas J.Elzbergas. Tiksliau, šis advokatas per ankstesnes A.Zuoko kadencijas ėjo savivaldybės Teisės ir personalo departamento vadovo pareigas ir, pasak dienraščio, buvo vadinamas dešiniąja A.Zuoko ranka. Prieš kelerius metus pasitraukęs iš savivaldybės, jis tapo advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius“ partneriu ir ėmėsi konsultuoti įmonių grupę „Rubicon group“ (dabar „ICOR“).

Būtent J.Elzbergas konsultavo savivaldybę, kai kontora buvo pasamdyta pirmą kartą. Dabar teisininkas tvirtina, kad miesto reikalais rūpinsis keli kontoros „Motieka ir Audzevičius“ advokatai.

„Ir anksčiau nebuvo taip, kad tik aš vienas iš kontoros atstovavau savivaldybei, dirbo ir kiti advokatai. Dabar irgi visi dirbsime priklausomai nuo tam tikrų klausimų“, – aiškino J.Elzbergas.

Jis kalbėdamas apie savivaldybei teikiamas paslaugas, skirtingai nei merijos atstovai, nematė reikalo slėpti, kokius klausimus nagrinės privatūs advokatai. Anot jo, kontora „Motieka ir Audzevičius“ imsis daugelio darbų, tarp kurių bus ir ataskaitų dėl paskolų iš Šiaurės investicijų banko rengimas, ir A.Zuoko teismas su Kultūros paveldo departamentu. Meras per teismą iš Kultūros paveldo departamento reikalauja 3,3, mln. litų už neva miestui padarytą žalą, kai miesto centre nebuvo leista statyti dangoraižio.

J.Elzbergo darbą su savivaldybe visą laiką lydėjo įmonių grupės ICOR šešėlis. Būtent su šiuo koncernu susijusiais klausimais neretai J.Elzbergas konsultuodavo savivaldybę.

Apie J.Elzbergo sąsajas su ICOR koncernu kalba ir Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis. Jis tvirtina pats matęs dokumentus, kuriuose priimant palankius sprendimus „Rubicon group“ figūruodavo J.Elzbergo pavardė.

„Mačiau negerus dalykus. Jis yra daug prisidėjęs, kad būtų priimami koncernui naudingi sprendimai. Man susidarė įspūdis, kad jis kone dirbo šiai įmonių grupei, tačiau tiesiogiai negalėjo, todėl darbavosi savivaldybėje“, – kalbėjo K.Masiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius