-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 26

Vilniaus savivaldybėje darbo diena – 12 valandų

Nauja valdžia Vilniaus savivaldybės dangoraižyje įvedinėja naują tvarką. Ši savaitė daugeliui darbuotojų tapo gerokai ilgesnė – meras Artūras Zuokas įvedė net 12 valandų darbo dieną, o už viršvalandžius mokėti neketinama.
„Grinda“ aukcione mėgins parduoti 9 mln. litų sostinės savivaldybės skolą.
Kai kuriems savivaldybės darbuotojams šią savaitę teks plušėti nuo ryto iki vakaro. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vos atėjęs į darbą po Velykų A.Zuokas daugelį savivaldybės darbuotojų „nudžiugino“ – šią savaitę jiems teks dirbti ne po 8, o po 12 valandų per parą. Esą taip naujieji sostinės vadovai bandys kuo greičiau išsiaiškinti miesto problemas, kartu bus padėti pamatai priimti naujus investuotojus ir padėti jiems įsitvirtinti Vilniuje.

„Mes dirbsime nuo 8 val. ryto iki 20 val. vakaro – bus rengiami susitikimai su departamentų vadovais, investuotojais, kad kuo greičiau galėtume priimti miestui reikalingus sprendimus, padėti tiems, kurie nori investuoti Vilniuje, kurti darbo vietas, išleisti pinigus“, – dėstė A.Zuokas.

Tiesa, dirbti reikės ne visiems savivaldybės darbuotojams, o tik daliai, t.y. tiems, kurie privalės dalyvauti pasitarimuose.

Papildomai nemokės

Anot savivaldybės Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktoriaus Edmundo Kačkaus, apie papildomą apmokėjimą darbuotojams kol kas nebuvo kalbama. Esą to padaryti nėra galimybių – miesto biudžetas sudėliotas, jame papildomų pinigų mokėti už viršvalandžius nebuvo numatyta ir niekas neketina to keisti.

„Aš asmeniškai dirbsiu, nes paprašė. Departamente apie tai irgi kalbėjome. Reikės padirbėti ne visiems darbuotojams, tik kai kurių skyrių vedėjams. Visų kontaktiniai telefonai yra, nes pasitaiko įvairių situacijų – žmonėms reikia vaikus iš darželių pasiimti, dar kažką padaryti. Tai žiūrėsime pagal situaciją, kam reikės dirbti, o kam ne“, – dėstė E.Kačkus.

Jis įsitikinęs, kad toks darbo dienos pailginimas yra logiškas, nes kuo greičiau naujieji administracijos darbuotojai perpras darbo specifiką, susipažins su problemomis, tuo bus lengviau ateityje.

Darbo diena savivaldybėje kol kas pailginta tik šią savaitę.

Tik viešųjų ryšių akcija?

Vilniaus savivaldybės profesinės sąjungos vadovas Darius Šaluga BNS sakė, kad priverstinių dalykų čia būti negali. „Manau, kad meras neturėjo omeny rimtų ketinimų priversti žmones varu dirbti 12 valandų. Aš nemanau, kad meras pažeidinės Lietuvos Respublikos įstatymus, tokius, kaip Darbo kodeksas, ir esu įsitikinęs, kad jis tiesiog pakvietė norinčius aukoti viršvalandžius miesto labui. Tačiau kiekvienas darbas, kuris yra dirbamas tiek valstybės tarnyboje, tiek privačiame sektoriuje, turi būti apmokamas pagal išdirbtą laiką. Žinant poną Artūrą ir jo darboholizmą, kurį tikrai labai sveikinu, tai nesistebiu tokiais pareiškimais, tikrai džiaugiuosi, kad Vilniaus miesto meras vėl yra toks aktyvus žmogus. Bet aš galvoju, kad tai tiesiog viešųjų ryšių akcija“, – sakė D.Šalūga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius