-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 15

Vilniaus savivaldybėje lekia galvos: pareigų jau neteko keli direktoriai, kiti laukia sprendimų

Vilniaus miesto savivaldybėje įsibėgėjo permainos. Pareigų neteko jau keli departamentų ir įmonių vadovai, o ir kiti negali būti visiškai ramūs dėl savo darbo vietų.
Gintas Bliuvas
Gintas Bliuvas jau nebe direktorius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vienas pirmųjų su pareigomis Vilniaus miesto savivaldybėje turėjo atsisveikinti Aplinkos ir energetikos departamento direktorius Virginijus Dastikas, ilgametis Artūro Zuoko bendražygis, šių metų savivaldos rinkimuose su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) pretendavęs į tarybą. Mero Remigijus Šimašiaus patarėjas Aleksandras Zubriakovas patvirtino šią žinią. 

Aplinkos ir energetikos departamentas yra vienas iš tų, kuriuos ketinama panaikinti vykdant pertvarką savivaldybės struktūroje. Reorganizacija kol kas neprasidėjusi, tačiau departamento direktorius jau turėjo trauktis. Kaip teigiama, jam naujoji valdžia turėjo priekaištų dėl atliekų tvarkymo programos. Savivaldybė vėluoja įgyvendinti Europos Sąjungos reikalavimus.

Nuotr. iš vilnius.lt/Virginijus Dastikas
Nuotr. iš vilnius.lt/Virginijus Dastikas

Kol kas su laikinąja direktore gyvena ir savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“. Buvęs ilgametis jos vadovas Gintas Bliuvas paliko savo kėdę šalių susitarimu. Transporto klausimus kuruojantis vicemeras Linas Kvedaravičius tvirtino, kad G.Bliuvas nebuvo atleistas, esą sprendimas priimtas abipusiu susitarimu, o ir iniciatyva dėl šių pokyčių buvusi abipusė.

„Manau, dabartinė laikinai einanti pareigas direktorė galbūt aktyviau įgyvendins miestui reikalingus pokyčius“, – sakė L.Kvedaravičius.

Laikinąja direktore tapo buvusi direktoriaus pavaduotoja Modesta Gusarovienė.

Dėl savo posto vargu ar gali būti ramus ir Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Vytautas Grinius – pagal planą šio departamento irgi neturėtų likti.

Bus sprendžiama ir dėl „Start Vilnius“ direktoriaus Simo Ramučio Petrikio. Jo pavaduotojas Rimantas Jurkšas pareigų jau neteko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius