Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

Vilniaus savivaldybėje spalį vėl gali trūkti lėšų pašalpoms

Sostinės savivaldybėje spalį vėl gali trūkti lėšų socialinėms pašalpoms mokėti, rašo „Vilniaus diena“.
Pirmojo laipsnio valstybinė pensija skiriama dar septyniems ginkluoto pasipriešinimo dalyviams – kariams savanoriams.
SADM teigė, kad šiuo metu skundų dėl išmokų, kurios vėluotų dėl lėšų trūkumo, negaunama / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak dienraščio, miestas kiekvieną mėnesį skaičiuoja vis daugiau pašalpų gavėjų. Per aštuonis šių metų mėnesius socialinėms pašalpoms ir kompensacijoms mokėti buvo panaudotos beveik visos Vilniui 2011 metams numatytos lėšos – 53,7 mln. iš turėtų 53,9 mln. litų. Rugpjūtį iš valstybės biudžeto šiems metams sostinės savivaldybei papildomai buvo skirta 12,7 mln. litų.

„Ir turint šias lėšas, atskaičiavus jau panaudotą dalį – 3,4 mln. litų, ir tai, kiek ketinama socialinėms pašalpoms išmokėti rugsėjį – 4,7 mln. litų, spalį pritrūks apie 2 mln. litų, nes prognozuojamas jų poreikis yra 6 mln. litų“, – skaičiavo tarybos narys Juras Požėla.

Paklaustas, kodėl trūksta lėšų socialinėms pašalpoms, J.Požela pirmiausia akcentavo „realia situacija neparemtą“ Vyriausybės metodiką.

„Vyriausybė yra patvirtinusi metodiką, pagal kurią kiekviena savivaldybė metų gale turi pateikti ateinančių metų poreikį, kiek reikia socialinėms pašalpoms ir išmokoms mokėti. Taigi ši metodika yra visiškai nereali ir neparemta realia situacija. Vadovaudamosi ja, tokios savivaldybės kaip Vilniaus miesto pateikia skaičius, kurie visiškai neatitinka realybės – jie yra gerokai mažesni. Kiekvieną mėnesį matome, kad mums nuolat trūksta lėšų, kreipiamės į Vyriausybę, kad būtų skiriama papildomų“, – aiškino tarybos narys.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) teigia, kad nė iš vienos savivaldybės nėra gavusi skundų dėl socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu patvirtintos socialinės paramos poreikio skaičiavimo metodikos.

„Natūralu, kad keičiantis ekonominėms ir socialinėms sąlygoms, ypač atskiruose regionuose, didėjant žmonių informuotumui, lėšų poreikis būna tikslinamas per metus, ir taip buvo daroma ne vien pastaraisiais metais“, – teigė ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjo pavaduotoja Lina Burbaitė.

Iki metų galo, J.Poželos teigimu, iš viso trūksta 20,5 mln. litų socialinėms pašalpoms mokėti. SADM žada, kad lėšos bus rastos.

„Šiuo metu SADM, atsižvelgdama į savivaldybių administracijų pateiktą lėšų poreikį socialinėms išmokoms ir kompensacijoms mokėti 2011 m. ketvirtą ketvirtį ir suderinusi su Finansų ministerija ketina perskirstyti asignavimus savivaldybėms ir specialias tikslines dotacijas, skirti papildomų lėšų savivaldybėms socialinėms pašalpoms mokėti ir šildymo kompensacijoms teikti“, – tikino L.Burbaitė.

SADM teigė, kad šiuo metu skundų dėl išmokų, kurios vėluotų dėl lėšų trūkumo, negaunama. Esą lėšų šiuo metu visoms savivaldybėms užtenka ir išmokos dėl to neturi vėluoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius