Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 28

Vilniaus savivaldybės tarnautojams gali tekti pasirašinėti sąžiningumo deklaracijas

Vilniaus savivaldybės tarnautojai gali būti įpareigoti pasirašyti sąžiningumo deklaracijas.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Šie ir kiti siūlymai dėl kovos su korupcija priemonių bus svarstomi trečiadienio savivaldybės tarybos posėdyje.

Pasak savivaldybės Personalo skyriaus Etikos ir nusižengimų tyrimo poskyrio vedėjo Vido Patacko, sąžiningumo deklaracijas pasirašyti reikėtų tik savivaldybės administracijos darbuotojams, politikams ši priemonė nebūtų taikoma.

„Politikams tai neturėtų būti taikoma. Esame atskiros institucijos – administracija ir taryba. Mes įvedame tarsi priesaiką, kad tarnautojai pasižada laikytis elgesio taisyklių, Tarnautojo elgesio kodekso nuostatų“, – BNS pirmadienį sakė V.Patackas.

Sprendimo projektą lydinčioje situacijos analizėje nurodoma, kad sąžiningumo deklaracijos yra viena iš 14-os prieš tarnautojų korupcija nukreiptų Tarnybinės etikos normų sistemos įgyvendinimo programos priemonių. Jos, anot V.Patacko, orientuotos į viešumą – numatoma viešinti daugiau dokumentų, skelbti komandiruočių rezultatus.

Jo teigimu, tarybai pritarus, programa būtų pradėta įgyvendinti liepos viduryje – pirmiausia planuojama parengti įvairius dokumentus ir padedant Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) apmokyti savivaldybės tarnautojus.

„Įsivaizduotume, kad elgesio taisyklių išmanymas ir įsisavinimas bus vienas iš pagrindinių kriterijų vertinant tarnautojo veiklą už visus metus“, – teigė V.Patackas.

Pasak jo, Vilnius yra pirmoji savivaldybė, kuri su VTEK pagalba parengė tarnybinės etikos normų sistemos įgyvendinimo programą.

„Vėliau VTEK, galbūt Vilniaus miesto savivaldybė kreipsis į Lietuvos savivaldybių asociaciją, pasiūlydama šitą projektą žymiai plačiau taikyti“, – sakė V.Patackas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius