Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 09

Vilniaus savivaldybės valdininkai patruliuos kartu su policija

Sostinės savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu (VPK). Ketinama steigti bendrus ekipažus, sudarytus iš policijos pareigūnų ir miesto Viešosios tvarkos skyriaus tarnautojų.
Patruliuojantys policininkai
Patruliuojantys policininkai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Toks bendradarbiavimas, anot miesto valdžios, padės sunkiu ekonominiu laikotarpiu naudingai panaudoti tiek policijos, tiek savivaldybės resursus.

„Sutarties tikslas yra savaldybės Kontrolės poskyriui geriau bendradarbiauti su pareigūnais, palaikant viešąją tvarką, gerinant saugumą mieste“, – sakė vicemeras Romas Adomavičius.

Policijos pareigūnai iš karto nesurašo protokolų, veža jį į komisariatą. Viešosios tvarkos tarnautojai protokolus gali surašyti vietoje, todėl abiejų tarnybų darbas sutrumpėja ir tampa paprastesnis.Naujoje sutartyje numatyta kurti bendrus policijos pareigūnų ir savivaldybės Viešosios tvarkos Kontrolės poskyrio tarnautojų ekipažus. Policija šiam projektui ketina skirti du pareigūnus, kurie su valdininkais patruliuos penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais.

„Policijos pareigūnai turi daugiau teisių – gali sulaikyti pažeidėjus, ko negali mūsų tarnautojai.  Dabar didžiausias dėmesys bus skiriamas alkoholio gėrimui viešose vietose, o tikrinti neblaivius asmenis be policijos pagalbos sudėtinga“, – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas.

Pasak pašnekovo, sulaikę neblaivų asmenį policijos pareigūnai iš karto nesurašo protokolų, veža jį į komisariatą. Viešosios tvarkos tarnautojai protokolus gali surašyti iškart, todėl abiejų tarnybų darbas sutrumpėja ir tampa paprastesnis.

„Bendradarbiavimas tarp policijos ir savivaldos,  kuo jis glaudesnis, tuo rezultatai geresni. Be bendradarbiavimo policija ne visą laiką gali įvykdyti patikėtus uždavinius, ypač sunkiu ekonominiu laikotarpiu, kai visi skaičiuojame resursus ir galimybės ribotos“, – sakė VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Nori plėsti galias

Policijos pareigūnai ir anksčiau talkindavo miesto viešosios tvarkos sergėtojams, tačiau toks bendradarbiavimas nebuvo grįstas oficialiu dokumentu.

Sostinėje šiuo metu dirba apie 2 tūkst. policininkų, gatvėse kasdien nuolat patruliuoja nuo 18 iki 40 ekipažų.

„Palyginti su policijos pajėgomis, mūsų 20 pareigūnų nėra daug, tačiau jie dirba savo darbą. Inicijuojami įstatymų pakeitimai, numatantys daugiau galių savivaldos tarnautojams. Toks yra mūsų tikslas“, – sakė administracijos direktorius Vytautas Milėnas.

Miesto tvarkdarių teises praplečiantys įstatymų pakeitimai jau nusiųsti Vyriausybei, tikimasi, kad sprendimai Seime bus priimti artimiausiu metu.

„Visas nuo mūsų priklausantis darbas jau yra padarytas, įstatymas grįžo iš Teisingumo ministerijos pataisytas, jį vėl nusiuntėme Vyriausybei. Galima tikėtis, kad dar per šią Seimo sesiją pakeitimai bus įtvirtinti, artėjama prie municipalinės policijos“, – sakė Saugaus miesto departamento direktoriaus pavaduotojas Rimantas Ramanauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius