Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 08

Vilniaus savivaldybės valdžiai per sunkmetį skiriami 60 proc. priedai

Vilniaus merui Viliui Navickui įvedus taupymo režimą, vicemerams ir savivaldybės administracijos vadovams kas mėnesį skiriami 60 proc. atlyginimo dydžio priedai.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tokie priedai skiriami savivaldybės administracijos direktoriui, trims jo pavaduotojams, tarybos sekretoriui, šešiems mero patarėjams ir padėjėjai, rašo „Vilniaus diena“.

„Politinio pasitikėjimo pareigūnams skiriama 60 proc. dydžio priemoka, kuri nustatoma priimant į pareigas. Vidutinis mero patarėjo atlyginimas su 60 proc. priedu siekia 5800 litų su mokesčiais. Į rankas jie gauna apie 4,4 tūkst. litų“, – teigia savivaldybės Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyrius.

Savivaldybės svetainėje oficialiai skelbiama, kad administracijos direktorius Vytautas Milėnas per mėnesį uždirba apie 7 tūkst. litų neatskaičius mokesčių. Jo pavaduotojams Virginijui Dastikui, Jonui Urbanavičiui ir Gerardui Aidigintui Jurkoniui skiriama 6,7 tūkst. litų alga neatskaičius mokesčių. Tarybos sekretorius Arūnas Totoraitis uždirba 5,2 tūkst. litų neatskaičius mokesčių.

Be šių, dar yra šeši mero patarėjai: Larisa Dmitrijeva, Gediminas Švilpa, Darius Indriūnas, Aurelija Jakaitienė, Povilas Tamošauskas ir Kęstutis Binkauskas. Patarėjai per mėnesį uždirba apie 6 tūkst. litų neatskaičius mokesčių. Mero padėjėjos Patricijos Sruogienės alga kiek kuklesnė – siekia apie 4 tūkst. litų neatskaičius mokesčių.

Tuo metu savivaldybės tarnautojams uždrausta prie algos skirti priedus tiek už viršvalandžius, tiek už papildomą darbą.

„Ar gauname priedus? Žiūrint, kokius. Tuos, kurie priklauso už ištarnautą laiką, savivaldybės darbuotojai gauna, o asmeninių jau nėra. Tik tiems, kurie mažiai uždirba, bet jie ne valstybės tarnautojai, o dirbantys pagal darbo sutartis, jiems skiriami 50 proc. priedai prie atlyginimo“, – sakė savivaldybės Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktorius Edmundas Kačkus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius