Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 19

Vilniaus ugniagesių labdaros akcijos akcentas – „Renault Clio“ padegimas

Dovana moldavams – 10 gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobilių „Ford“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / PAGD nuotr.

Liepos 19 d. Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos kieme liepsnojo automobilis „Renault“. Jis veikiai buvo užgesintas ugniagesių gelbėtojų, atvykusių gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobiliu „Ford“. Taip prasidėjo dešimties tokių automobilių, kurie buvo įsigyti prieš 20 metų, perdavimo Moldovos Respublikos civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybai ceremonija.

Perduoti juos nuspręsta birželio pabaigoje, gavus Moldovos Respublikos civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos motyvuotą prašymą dėl techninės paramos suteikimo.

PAGD nuotr./Renginio akimirka
PAGD nuotr./Renginio akimirka

Iškilmingoje automobilių perdavimo ceremonijoje dalyvavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas, Moldovos ambasadorius Valeriu Frija, Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo departamento direktorė Violeta Motulaitė, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis, Moldovos Respublikos Civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarybos prie Vidaus reikalų ministerijos Respublikinio parengimo centro viršininkas Aureliu Klimaševskij ir kiti garbūs svečiai.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius pasidžiaugė, kad jau kelerius metus tarp Lietuvos ir Moldovos įvairiuose lygiuose vyksta prasmingas bendradarbiavimas. „Ekstremaliosios situacijos – tai tik viena sričių, kuri reikalauja ypatingų gebėjimų ir gelbėjimo įrangos. Džiugu, kad galime moldavams padovanoti šiuos gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobilius“, – sakė A. Butkevičius.

„Galime tik pasidžiaugti, kad iš paramos gavėjų, išaugome į jos teikėjus,“ – pažymėjo vidaus reikalų ministras T. Žilinskas, pridurdamas, kad kitą savaitę jis išvyksta į Moldovą, kur bus pasirašomas susitarimas dėl tolesnio bendradarbiavimo ir abipusės pagalbos ekstremaliųjų situacijų prevencijos ir likvidavimo srityje. Pasak ministro, svarbu, kad saugu būtų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. O Moldovos gelbėtojams jis palinkėjo, kad šie automobiliai jiems padėtų išgelbėti ne vieno žmogaus gyvybę.

Moldovos ambasadorius V. Frija padėkojo už perduodamus automobilius, pabrėždamas, kad įvairiose srityse užsimezgę ryšiai tarp Lietuvos ir Moldovos yra realus pavyzdys, jog Lietuva kaip Europos Sąjungos narė tapo patikima partnere, padedančia jų šaliai eiti į priekį.

„Parama vystymuisi ir demokratijai yra vienas iš Lietuvos Respublikos užsienio politikos instrumentų, kuris padeda mažinti atskirtį tarp valstybių. Moldova, tapusi asocijuota Europos Sąjungos šalimi bei įgyvendindama laisvosios prekybos susitarimą su Europos Sąjunga, yra viena iš prioritetinių Lietuvos paramos vystymuisi šalių.

Per dešimt pastarųjų metų mūsų šalis Moldovos Respublikai suteikė paramos daugiau nei už 700 tūkst. eurų,“ – kalbėjo Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo departamento direktorė V. Motulaitė. Ji pasidžiaugė, kad į paramos teikėjų gretas įsijungia vis daugiau Lietuvos institucijų, tarp jų ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, palinkėdama visiems tęsti ir plėsti patirties perdavimo šalims partnerėms veiklą, kuri padės kurti saugesnį gyvenimą.

Moldovos Respublikos Civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Respublikinio parengimo centro viršininkas A.Klimaševskij taip pat padėkojo už paramą: „Šie automobiliai mums padės įveikti daugelį iššūkių, su kuriais susiduriame savo darbe. Tokia parama turi ypatingą prasmę, nes ji labai reikalinga, kai tenka gelbėti žmonių gyvybes.“

Netrukus premjeras A.Butkevičius, vidaus reikalų ministras T. Žilinskas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius R. Baniulis Moldovos pareigūnams įteikė gaisrų gesinimo ir gelbėjimo „Ford“ automobilių raktus.

Beje, šie Moldovos pareigūnai dvi dienas Ugniagesių gelbėtojų mokykloje mokėsi dirbti su šiais automobiliais ir gelbėjimo įranga. Po to automobiliai vienas po kito išriedėjo į tolimą kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius