Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 20

Vilniaus universitetui leista stabdyti Nacionalinio fizinių ir technologijos mokslų centro konkursą

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nutarė leisti Vilniaus universitetui stabdyti įtarimų sukėlusį Nacionalinio fizinių ir technologijos mokslų centro konkursą.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šis konkursas turės būti skelbiamas iš naujo. VPT universitetui taip pat rekomendavo atskirti projektavimo ir statybos darbų pirkimą, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Turėtų būti skelbiami du konkursai. Lėšos turi būti panaudojamos racionaliai, laikantis lygiateisiškumo ir skaidrumo principų. Mums kilo abejonių, ar šie principai būtų išlaikyti, jeigu būtų vienas konkursas“, – teigė VPT vadovas Žydrūnas Plytnikas.

Nors siūlymas atskirti projektavimo ir statybų darbus yra rekomendacinio požiūrio, VPT direktorius neslėpė, kad jeigu to nebus paisoma, tarnyba gali kreiptis į teismą.

Leidimo stabdyti konkursą Vilniaus universitetas paprašė paaiškėjus, kad į projektą esą įsivėlė techninė klaida. Jos nepašalinus nebuvo įmanoma tęsti konkurso – jo dalyviai nebūtų galėję pateikti savo pasiūlymų.

Universiteto prorektorius Juozas Lazutka neigė, kad konkursas stabdomas dėl kilusių įtarimų, jog viešasis pirkimas rengiamas neskaidriai. Tokių abejonių kilo architektams ir jie viešai pareikalavo stabdyti šimtamilijoninės vertės mokslo centro statybų Saulėtekyje konkursą. Kūrėjams užkliuvo tai, kad nacionalinės svarbos objektą už ES ir valstybės lėšas užsimojęs statyti universitetas neskelbė atskiro konkurso projektavimo darbams, o norėjo pirkti statybų rangovo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius