Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 15

Vilniaus valdininkų algoms skirta daugiau pinigų, tarnautojai skundžiasi per dideliu krūviu

Vilniaus savivaldybės valdininkų algoms šiemet bus skirta beveik 3 mln. litų daugiau nei pernai. Patys tarnautojai už šiuos pinigus norėtų ne didesnių algų, o daugiau kolegų, nes darbo krūvis darosi nebepakeliamas, rašo „Vilniaus diena“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Atlyginimas Pinigai

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtino šių metų savivaldybės darbuotojų darbo užmokesčio fondą. Jis sudaro beveik 27,886 mln. litų. Pernai savivaldybės tarnautojams buvo išmokėta beveik 3 mln. litų mažiau – 24,993 mln. litų.

„Tas didėjimas susidaro, nes priimsime daugiau žmonių į Viešosios tvarkos skyrių, kurio darbuotojai perėmė kai kurias policijos funkcijas. Taip pat apie 15–20 proc. atlyginimai didėja socialiniams darbuotojams“, – teigė Vilniaus meras Raimundas Alekna.

Pasak jo, socialinių savivaldybės darbuotojų atlyginimai buvo patys mažiausi, todėl svarstant miesto biudžeto projektą buvo siekiama juos bent priartinti prie savivaldybėje mokamų atlyginimų vidurkio.

Savivaldybės Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktorius Edmundas Kačkus taip pat tvirtino, kad pagrindinė pagausėjusio atlyginimų fondo dalis atiteks Viešosios tvarkos skyriui, kuris yra pavaldus Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamentui.

Pernai šio departamento darbuotojų atlyginimams buvo skirta 1,68 mln. litų, o šiemet suma išaugs iki 3,097 mln. litų.

Kitiems savivaldybės administracijos departamentams atiteks kuklesnė padidėjusio darbo užmokesčio fondo dalis. Pavyzdžiui, 3,141 mln. litų atlyginimams pernai skyręs Miesto plėtros departamentas šiemet gaus 3,313 mln. litų.

725 tūkst. litų atlyginimams 2010-aisiais gavęs Kultūros, sporto ir turizmo departamentas šiemet darbuotojams galės išmokėti algų už 763,5 tūkst. litų. Finansų valdymo ir apskaitos departamento atlyginimų fonde bus 3,098 mln. litų – beveik 0,5 mln. litų daugiau nei pernai.

Tiesa, nors savivaldybės administracijos darbo užmokesčio fondas, palyginti su praėjusiais metais, ir didėja, iki krizės jis vis tiek buvo gerokai solidesnis. 2008-aisiais valdininkų algoms buvo skirta 36,823 mln. litų, 2009–aisiais – 34,157 mln. litų.

Prie praėjusiais metais gerokai sumažėjusio savivaldybės administracijos darbo užmokesčio fondo prisidėjo ir buvusio mero Viliaus Navicko vadovaujamos miesto tarybos įvykdyta administracijos reorganizacija, per kurią be darbo liko apie 300 valdininkų.

V.Navicko pažadai buvo įvykdyti – per praėjusius metus skolose paskendusi sostinės savivaldybė atlyginimų sąskaita sutaupė apie 10 mln. litų.

Gali būti, jog už papildomas darbo užmokesčio fondo lėšas bus įdarbinta naujų darbuotojų, nes savivaldybėje likę valdininkai teigia nebesusitvarkantys su išaugusiu darbo krūviu.

„Darbo užmokesčio fondas padidėjo ir dėl numatyto didesnio rezervo. Tvirtindami miesto biudžetą jo dydį nustato taryboje dirbantys politikai. Iš šio rezervo pinigų arba bus priimami nauji darbuotojai, arba didinami atlyginimai“, – aiškino E.Kačkus.

Finansų valdymo ir apskaitos departamento vadovas tvirtino, kad jei būtų jo valia, nedvejodamas rinktųsi papildomą darbuotoją, o ne didesnį atlyginimą.

„Nuo 2002 metų savivaldybių vykdomų funkcijų skaičius išaugo maždaug du kartus, o darbuotojų 2009-aisiais sumažėjo. Žmonės ateina į darbą valanda anksčiau ir išeina pusantros valandos vėliau nei numatyta. Apskaičiavome, kad kiekvienas tarnautojas pernai maždaug mėnesį dirbo dviejų žmonių darbą, nes turėjo pavaduoti kolegas. Man pinigų nereikia, reikia žmonių“, – teigė E. Kačkus.

Pasak jo, sostinės savivaldybės valdininkai dar kenčia, bet „ilgai taip tęstis negali“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius