Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Vilniaus valdžia „dėl saugumo“ pakeitė seksualinių mažumų eitynių vietą

Vilniaus valdžia pakeitė kitą mėnesį planuojamų seksualinių mažumų eitynių vietą, argumentuodama geresnėmis galimybėmis užtikrinti dalyvių ir aplinkinių apsaugą.
Šventės akimirka
Gėjų šventės akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sostinės savivaldybės pranešė, kad eisenos „Už lygybę“ vieta patikslinta policijos prašymu. Šį sprendimą pasveikino ir Lietuvoje prieštaringai vertinamos akcijos organizatoriai.

„Sprendimą lėmė ankstesnės vietos ypatumai, dėl kurių policijos pajėgoms būtų buvę sudėtinga užtikrinti viešąją tvarką, eitynių dalyvių ir aplinkinių apsaugą“, – trečiadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Anot savivaldybės pranešimo, patikslintoje eisenos vietoje dėl sumontuotų stacionarių vaizdo kamerų, kitų techninių ir aplinkos sąlygų viešoji tvarka bus tinkamai užtikrinta.

Nuspręsta, kad maršrutas drieksis nuo sporto, pramogų ir verslo centro „Forum Palace“ (Konstitucijos pr. 26) iki automobilių stovėjimo aikštelės, esančios prie „Olimpic Casino“ (Upės g. 5). Ši vieta yra ne itin toli nuo anksčiau planuoto maršruto.Sprendimą lėmė ankstesnės vietos ypatumai, dėl kurių policijos pajėgoms būtų buvę sudėtinga užtikrinti viešąją tvarką, eitynių dalyvių ir aplinkinių apsaugą.

Naują maršrutą patvirtino trečiadienį posėdžiaudama Vilniaus savivaldybės renginių derinimo komisija, atsižvelgdama į iš policijos gautą prašymą.

Lietuvoje prieštaringai vertinamos akcijos vieta keista jau ne kartą – Vilniaus valdžia anksčiau eitynių rengėjams išskleisti vaivorykštės spalvų vėliavą siūlė einant Olimpiečių ir Rinktinės gatvėmis iki automobilių stovėjimo aikštelės prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų, tačiau Kultūros paveldo departamentas paragino sustabdyti ar atšaukti sprendimą, nes, anot jo, numatytoje vietoje prie Sporto rūmų buvo senosios žydų Šnipiškių kapinės.

Vėliau savivaldybės atstovai pareiškė, kad eitynes siūloma baigti prie Mindaugo tilto, nepriėjus Sporto rūmų – esą maršrutas nesikeistų, būtų tik kita „pasisakymų vieta“.

Viena iš renginio organizatorių Tolerantiško jaunimo asociacija trečiadienį pasveikino naują maršrutą. „Labai džiaugiuosi, kad buvo atsižvelgta tiek į LGBT, tiek į žydų bendruomenės pageidavimus. Tikėkimės, tai reiškia, kad Lietuvoje vis labiau imamos gerbti visų mažumų teisės“, – pranešime spaudai cituojamas Vytautas Valentinavičius, vienas iš eitynių organizatorių.

Seksualinių mažumų eitynės Vilniuje vyks gegužės 8 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius