-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 17

Vilniaus valdžia seksualinėms mažumoms pasisakyti siūlo šalia Karaliaus Mindaugo tilto

Vilniaus miesto savivaldybė seksualinių mažumų eitynes gegužės mėnesį siūlo rengti šalia Karaliaus Mindaugo tilto.
Niujorko gėjų parado akimirka
Niujorko gėjų parado akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Virginijaus Dastiko, eitynių maršrutas nesikeičia, siūloma tik kita „pasisakymų vieta“.

„Įvertinus atsiradusias aplinkybes, tai yra pagal raštą (BNS – Kultūros paveldo departamento), mūsų juristų išaiškinimus, buvo priimtas sprendimas (...) stabdyti įsakymą keičiant vietą. O vieta bus nustatyta prie Mindaugo tilto. (...) Maršrutas nesikeistų, tik pasisakymų vieta“, – BNS trečiadienį sakė V.Dastikas.

Nors Lietuvos gėjų lyga (LGL) su Tolerantiško jaunimo asociacija prašė leidimo žygiuoti Rūdninkų gatve, einant nuo Pylimo ir Raugyklos gatvių sankirtos iki Rotušės aikštės, savivaldybė tam nepritarė.

Vilniaus valdžia eitynių rengėjams išskleisti vaivorykštės spalvų vėliavą siūlė einant Olimpiečių ir Rinktinės gatvėmis iki automobilių stovėjimo aikštelės prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų. Tačiau sustabdyti ar atšaukti savivaldybės sprendimą sausio pabaigoje paragino Kultūros paveldo departamentas (KPD), pasak kurio, renginiui numatytoje vietoje buvo senosios žydų Šnipiškių kapinės.

KPD direktorė Diana Varnaitė yra sakiusi, jog Vilniaus žydų Šnipiškių senųjų kapinių vietai galioja archeologinis, istorinis ir memorialinis vertingųjų savybių pobūdis, todėl Koncertų ir sporto rūmų prieigos neturėtų būti skirtos masiniams susibūrimams.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo teigimu, sostinės vadovams dar teks priimti sprendimą, ar prie neveikiančių Koncertų ir sporto rūmų bus organizuojami kiti masiniai renginiai. „Kadangi rengiame papildomą nuolatinių vietų išdėstymo schemą, reikės tarybai apsispręsti, ar mes paliekame šitą vietą, nes ji šiek tiek paini“, – teigė V.Dastikas.

Homoseksualų eitynes sostinėje norima rengti gegužės 8 dieną. Renginio organizatoriai teigia eitynėmis norintys atkreipti visuomenės dėmesį į gėjų, lesbiečių, transeksualų ir biseksualų teisių pažeidimus Lietuvoje ir visame pasaulyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius