-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 31

Vilniaus valdžiai nesiseka rasti, kas remontuotų sovietines Žaliojo tilto skulptūras

Vilniaus miesto savivaldybė trečią kartą skelbia konkursą prieštaringai vertinamoms sovietinėms Žaliojo tilto skulptūroms remontuoti.
Rūkas Vilniuje
Rūkas Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS informavo savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius, šį mėnesį konkursas pakartotinai paskelbtas dėl to, kad vienintelis ankstesnio konkurso dalyvis tinkamai nepateikė dokumentų. Pasiūlymų laukiama iki sausio 14 dienos.

Tai jau antras kartas, kai konkursas skulptūrų remontui baigiasi be rezultatų. Pirmąjį kartą konkursas buvo skelbtas rugpjūtį – tada jis buvo pratęstas penkis kartus, tačiau vienintelį gautą pasiūlymą teko atmesti.

Anksčiau vykusių konkursų sąlygose nurodoma, kad laimėjusi bendrovė įsipareigos per dvejus metus atlikti kapitalinį skulptūrų remontą.

Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, oficialiai yra saugomas kultūros paveldo objektas. Vienoje iš skulptūrų, karių laikomos vėliavos smaigalyje, vaizduojamas sovietinis simbolis kūjis su pjautuvu.

Dabartinio Žaliojo tilto projektą parengė tuometinio Leningrado projektavimo institutas „Projektstalkonstrukcija“, tiltą pastatė rusų kariuomenės inžinerinis dalinys. 1952 metais tiltas papuoštas keturiomis kareivio, darbininkų, valstiečių ir studentų skulptūromis.

Kritikai sako, kad skulptūros yra sovietinės propagandos dalis ir žeidžia žmones, kovojusius už Lietuvos išsivadavimą iš sovietų okupacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius