Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Vilniaus vicemeras Jaroslavas Kaminskis: Jėzaus Gailestingumo šventovę gali pastatyti tikintieji

Trečiuoju Vilniaus mero Artūro Zuoko pavaduotoju tapęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis neatsižada, kad pagrindiniai uždaviniai, su kuriais ši politinė jėga prisijungė prie sostinę valdančios koalicijos, lieka tie patys: žemės grąžinimas teisėtiems savininkams, didesnis dėmesys sostinės priemiesčiams, Jėzaus Gailestingumo šventovės statybos. Apie tai ir ne tik 15min.lt ir pasikalbėjo su naujai išrinktu vicemeru.
J.Kaminskis neatsisako idėjos statyti Jėzaus Gailestingumo šventovę Vilniuje.
J.Kaminskis neatsisako idėjos statyti Jėzaus Gailestingumo šventovę Vilniuje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

– Nuo ko pradėsite savo darbus šiame poste?

– Pirmiausia susidėliosiu darbotvarkę. Reikia įsivažiuoti į darbus ir pradėti dirbti.

– Kokias sritis kuruosite, tapęs vicemeru?

– Kuruosiu miesto plėtrą, kultūros, švietimo, saugaus miesto, socialinius reikalus. Kuravimo sritys labai skirsis nuo to, ką kuravau dirbdamas mero Raimundo Aleknos pavaduotoju. Darbo bus daugiau, daugiau atsakomybės, daugiau ir laiko šis darbas atims.

– Labai akcentuojamas jūsų atstovaujamos politinės organizacijos noras Vilniuje pastatyti Jėzaus Gailestingumo šventovę. Ar tai bus vienas pagrindinių Jūsų darbų ir ar savivaldybė pajėgi tokį projektą įgyvendinti?

– Artimiausiu metu turėsiu susitikimą su vienu žmogumi, kuris ieškojo manęs per bažnyčią, susisiekė. Šis žmogus, kurio net vardo kol kas nežinau, gyvena Dubline, Airijoje, yra prisidėjęs prie koplyčios, kurioje šiuo metu saugomas Jėzaus Gailestingumo paveikslas, įrengimo ir dabar domisi naujos šventovės statybomis. Jeigu jau užsienyje žino tokį dalyką, tai tą šventovę galima pastatyti iš tikinčiųjų lėšų. Tik Vilniaus arkivyskupijos kurija turi to norėti. Kol kas jie sako, kad savivaldybė privalo oficialiai kreiptis ir tada jie svarstys ir analizuos tą kreipimąsi.

Negalime skųstis, kad procesas dar nepajudėjo, juk šis darbas pradedamas nuo nulio – nėra net sklypo. Reikia nuspręsti, kokiu būdu projektą galima įgyvendinti, kaip jis atrodys. Kol kas turime tik startą.

Galvojame apie šventovę Antakalnyje, tačiau reikia sužinoti, ar ten pakanka vietos, kur galima suformuoti sklypą, kur šventovę norėtų matyti kurija. Kalbėsime su jais ir derinsime pozicijas.

– Kuruosite ir švietimo klausimus. Kaip ketinate išjudinti įstrigusią mokyklų reformą Vilniuje?

– Mokyklų reformos projektus reikia išanalizuoti, nes praėjo beveik aštuoneri metai nuo to, kai ši pertvarka buvo pradėta. Situacija juk kardinaliai pasikeitė per tą laiką, todėl reikia analizuoti mokinių srautus ir tobulinti reformos projektus.

– Bet nesilaikysite pozicijos išsaugoti mokyklas, kuriose mokoma lenkų kalba, o kitas reformuoti?

– Galiu užtikrinti – tikrai ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius