Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 21

Vilniaus vicemero žaidimai sukėlė abejonių

Naujų vietų pristatymo renginiuose nevengiantis dalyvauti Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Babravičius per vienos parduotuvės atidarymą įsitraukė į azartiškas varžybas. Toks vicemero aktyvumas komerciniame renginyje sukėlė abejonių kai kuriems etikos sargams.
Anot G.Babravičiaus, palapinės statymas tebuvo žaidimas, o ne naujos parduotuvės reklamavimas.
Anot G.Babravičiaus, palapinės statymas tebuvo žaidimas, o ne naujos parduotuvės reklamavimas.
Temos: 1 Reklama

Vicemeras G.Babravičius, dalyvaudamas vienos turizmo inventoriumi prekiaujančios parduotuvės Šiaurės miestelyje atidaryme, neatsispyrė pagundai ir su parduotuvės savininku susirungė, kuris greičiau pastatys palapinę. Smagi pramoga tapo ir puikia reklama parduotuvei. Vilniaus savivaldybės tarybos Etikos komisijos nariai abejoja, ar vicemerui derėjo taip elgtis.

Pats G.Babravičius kalbėdamas su „15min“ tvirtino, kad infrastruktūra Vilniuje plėtojama, tad miesto vadovai ir kviečiami į didelių bei mažų prekybos centrų atidarymus. „Jei turime galimybių, kartais tenka dalyvauti. O kadangi mano hobis ir net, galima sakyti, meilė yra kelionės, buvo įdomu pamatyti, ką naujo siūlo turizmo inventoriumi prekiaujanti parduotuvė. Kai pakvietė dalyvauti, kas greičiau pastatys palapinę, azartas nugalėjo. Nemanau, kad pažeidžiau etikos standartus, tai buvo tik žaidimas“, – sakė vicemeras, paklaustas, ar tokiu būdu neprisidėjo prie naujos parduotuvės reklamavimo.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Etikos komisijos narė, Žvėryno bendruomenės atstovė Danutė Jakubėnienė suabejojo, ar vertėjo vicemerui ir sostinės tarybos nariui taip elgtis. „Jeigu G.Babravičius būtų tik miesto tarybos narys, sakyčiau, kad jam nederėjo ten dalyvauti ir afišuotis. Bet kadangi jis ir vicemeras, galbūt jam privalu dalyvauti tokiuose komerciniuose renginiuose. Vis dėlto, mano manymu, jam reikėjo susilaikyti“, – išgirdusi, kokia situacija, sakė D.Jakubėnienė.

G.Babravičius teigė dėl einamų pareigų privalantis dalyvauti įvairiuose renginiuose. „Kartą, tarkim, dalyvavau trumpųjų žinučių lietuvių kalba rašymo varžybose su moksleiviais“, – prisiminė vicemeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius