Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 08

Vilniečiai nenori mokėti už poilsį prie Salotės ežero

Prie Salotės ežero poilsiauti mėgstantys Vilniaus Pilaitės ir kitų netoliese esančių rajonų gyventojai sunerimo. Pasibaigus vasaros sezonui šalia jų nuolat lankomo paplūdimio prasidėjo kažkokios statybos, darbai apaugo spėlionėmis, ar tik čia nebus įrengtas privatus ir mokamas paplūdimys. Savo nerimu gyventojai suskubo dalintis su Vilniaus meru Artūru Zuoku, prašydami apginti poilsio erdvę.
Salotės ežero prieigos
Salotės ežero prieigos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Laiške merui gyventojai rašo esantys sunerimę dėl populiarios Vilniaus poilsio zonos, visiems puikiai žinomos ir mėgstamos – Salotės ežero pakrančių.

„Vasarą tai vienas iš nedaugelio miesto paplūdimių, kuriame susirenka žmonės iš visų aplinkinių rajonų ir ne tik. Visada čia būdavo daug sportuojančių žmonių, tėvų su mažais vaikais. Šiais metais Salotės pakrantėje atsirado nauji suolai, stalai ir t. t. Visi džiaugėmės, bet neilgai", – rašoma laiške, kurį pasirašė Ana ir kiti Vilniaus gyventojai.

Privati valda

Jų teigimu, jau prieš kurį laiką prie ežero pradėta imti mokestį už automobilių statymą. O rudenėjant pasivaikščioti išėję tėvai su vaikais vežimėliuose nustebo, kai juos pasitikęs vyras pareiškė, kad vaikščioti nebėra kur, nes tai privati valda.

„Priminus apie pagal įstatymą numatytus 5 metrus laisvai praeinamos pakrantės, jis pasiūlė bristi krantu per nendres, ten, jo manymu, yra 5 metrai. Apie „europietišką“ bendravimo kultūrą jau nediskutuosime. Dabar kranto dalis yra aptverta, savininkas ketina kažką statyti. Be to, naujasis savininkas pranešė, kad kitais metais ir už įėjimą į paplūdimį mokėsime 10 litų“, – teigiama laiške A.Zuokui.

Gyventojai tikina laukiantys mero atsakymo, ar miestui priklausanti ežero pakrantė ir paplūdimys gali būti apmokestinti. Tačiau pasirodo, Vilniaus miesto savivaldybė negali atsakyti į šį klausimą. Nors savivaldybės įmonė „Grinda“ tvarko šią poilsio zoną, atveža smėlio, prižiūri suoliukus, pati teritorija priklauso Vilniaus rajono savivaldybei.

Teritorija – Vilniaus rajone

Priminus apie pagal įstatymą numatytus 5 metrus laisvai praeinamos pakrantės, jis pasiūlė bristi krantu per nendres, ten, jo manymu, yra 5 metrai. Apie „europietišką“ bendravimo kultūrą jau nediskutuosime. Dabar kranto dalis yra aptverta, savininkas ketina kažką statyti, – teigiama laiške A.Zuokui.

Būtent rajono savivaldybė ir galinti suteikti visą informaciją dėl įvažiavimų bei paplūdimių apmokestinimo.

„Sostinės tarnybos tvarko ežerą, atveža smėlio kiekvieną sezoną, nes šis paplūdimys tapo viena iš mėgstamų vilniečių apsilankymo vietų. Vis dėlto tai viskas, ką šiuo metu galime padaryti.

Mūsų turimais duomenimis, ten neplanuojama uždaryti viso paplūdimio – tiesiog šalia esamo įrengti privatų paplūdimį, kuriame apsilankymas kainuotų.

Ar ši situacija keisis artėjant naujam sezonui, negalime atsakyti“, – 15min.lt sakė Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Inga Simanonytė.

Tačiau ir Vilniaus rajono savivaldybė, kurios teritorijoje yra Salotės ežeras, tvirtina tiksliai atsakyti dėl privataus paplūdimio negalinti. Savivaldybės Užsienio ryšių ir informacijos skyriaus vedėjos Dorotos Levko teigimu, sklypus prie ežero valdo privatūs asmenys.

„Oficialiai nebuvo kreiptasi į Vilniaus rajono savivaldybės administraciją dėl techninio projekto parengimo paplūdimių pertvarkymui“, – teigė D.Levko.

Už automobilių statymą mokestis šalia šito ežero imamas jau nuo šių metų gegužės. Ir nemažas – kai kurie poilsiautojai skundėsi, kad iš jų buvo reikalauta už įvažiavimą po 8 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius