Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 07 23

Vilniečiai neskuba reikšti užuojautos norvegams

Visą pasaulį sukrėtusi tragedija Norvegijoje Lietuvoje kol kas sutinkama ramiai. Galbūt nulėmė tai, kad savaitgaliais Vilnius ištuštėja, tačiau šeštadienio pavakarę prie Norvegijos ambasados buvo uždegtos tik kelios žvakės ir padėta keletas gėlių.
Prie Norvegijos ambasados – vos keletas gėlių žiedų ir žvakių.
Prie Norvegijos ambasados – vos keletas gėlių žiedų ir žvakių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prie ambasados sutikta buvusi Lietuvos ambasadorė Norvegijoje Kornelija Jurgaitienė sunkiai tramdė jaudulį. „Čia atėjau, nes mano labai specifinė situacija. Aš esu buvusi Lietuvos ambasadorė Norvegijoje, taigi be jokios abejonės negalėjau neateiti čia ir nepaminėti žmonių, tarp kurių gal ir mano pažįstamų galėjo būti. Gedime kartu su Norvegija“, – 15min.lt sakė K.Jurgaitienė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Prie Norvegijos ambasados ateina vos vienas kitas žmogus.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Prie Norvegijos ambasados ateina vos vienas kitas žmogus.

Moteris prisipažino, kad ją labai sukrėtė įvykiai Osle ir šalia jo esančioje Utojos saloje. „Pagyvenus Norvegijoje, įsijautus į jų ramumą, atvirumą, laisvumą, visiškai neįtikėtina tai, kas įvyko. Ypatingai tos žudynės Utojoje. Nes Vyriausybės rūmai visada yra rizikos zonoje, kaip ir kiti vyriausybiniai, ambasadų pastatai. Bet vaikų, jaunimo išžudymas...“, – sunkiai tramdydama besikaupiančias ašaras kalbėjo 1996-2001 metais nepaprastąja ir įgaliotąja ambasadore Norvegijos Karalystėje dirbusi K.Jurgaitienė.

Be ambasadorės, skubančių prie Norvegijos ambasados pagerbti žuvusių norvegų atminimą ir pareikšti užuojautą, buvo vos vienas kitas. Reiškiant užuojautą norvegų tautai dėl daug aukų pareikalavusių išpuolių prie Norvegijos ambasados surengta gėlių dėjimo ceremonija, kurioje dalyvavo Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris. Kelis gėlių žiedus ir žvakes uždegė ir eiliniai vilniečiai.

Lietuvos Vyriausybė svarsto dėl daug žmonių gyvybių nusinešusių išpuolių Norvegijoje skelbti kitą savaitę gedulą. Tai esą būtų būdas išreikšti savo paramą, užuojautą ir solidarumą su Norvegija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius