Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 17

Vilniečiai trečdaliu permoka už karštą vandenį

Sostinės gyventojai, sąžiningai mokantys už komunalines paslaugas, padengia ir sukčių išnaudoto vandens kainą. Miesto valdžia tikina, kad problemą išspręstų apie 300 Lt atsieinantys modernūs vandens skaitikliai.
Siūloma, kad savavališkai sugadinusiems vandens skaitiklį būtų priskaičiuota po 7 kub. metrus vandens kiekvienam buto gyventojui.
Dėl nesąžiningų kaimynų kai kuriems vilniečiams už vandenį tenka mokėti beveik trečdaliu daugiau. / „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.

„Šiandien gyventojai nuo 25 iki 30 proc. moka brangiau už karštą vandenį patys to nežinodami“, – sakė sostinės vicemeras Romas Adomavičius.

Jei gyventojams patiems tektų sumokėti už skaitiklius, jie esą atsipirktų per mažiau nei metus.Kiekvienas gyventojas deklaruoja išnaudotą karšto ir šalto vandens kiekį. Šie duomenys sulyginami su namo įvadiniais skaičiukais, o susidaręs nesumokėtas skirtumas išdalijamas kiekvienam gyventojui po lygiai, nors pastarieji už vandenį gal ir moka sąžiningai.

Išspręsti problemą esą turėtų įdiegti nauji nuotoliniu būdu nuskaitomi vandens skaitikliai, kainuojantys apie 300 Lt.

„Kitą pirmadienį šilumos tiekėjai turėtų pateikti projektą, kiek naujų skaitiklių ir sistemos įdiegimas kainuotų ir kiek naudos iš to turėtų gyventojai“, – aiškino R.Adomavičius.

Naujieji skaitikliai siųstų duomenis iš kiekvieno buto nuotoliniu būdu, taip kai kuriems gyventojams nebepavyktų sukčiauti. „Už viską, kas sunaudojama, turi būti sumokėta. Svarstydami galvosime, kas turi mokėti už  skaitiklius“, – tikino meras Vilius Navickas.

Jei gyventojams patiems tektų sumokėti už skaitiklius, jie esą atsipirktų per mažiau nei metus.

„Imkime, kad kiekvienas gyventojas per metus sunaudoja vandens už tūkstantį litų su visa 30 proc. permoka. Skaitiklis atsipirktų jau po mažiau nei metų“, – aiškino R.Adomavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius