Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 19

Vilnių puoš ir dirbtinė, ir gyva eglės

Galutinis sprendimas dar nepriimtas, tačiau aiškėja, kokios Vilniuje bus šių metų Kalėdos: vilniečiams žadamos jaukios, bet kuklesnės šventės su dviem miesto eglėmis, kalėdiniu turgeliu ir koncertais, kuriuose pasirodys tik lietuvių atlikėjai.
Šeštadienio vakarą Vilniuje šimtais švieselių sužibo Kalėdų eglės Rotušės ir Katedros aikštėse. 2009 m.
Kalėdų eglė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Svyravusi tarp minimalios, maksimalios ir vidutinės programų Vilniaus savivaldybė vis dėlto pasirinko vidurį: renginių bus, tačiau į juos nebus kviečiami užsienio atlikėjai, o ir papildomo finansavimo savivaldybė neskirs, teks pasitenkinti numatytais 124 tūkst. Lt iš biudžeto ir tuo, kas bus surinkta iš rėmėjų.

„Nekviesime, kaip siūlė organizatoriai, akrobatų iš užsienio, koncertuos tik Lietuvos atlikėjai. Odminių skvere vyks nedidelė kalėdinė mugė, Katedros aikštėje statysime prakartėlę, ten taip pat vyks prekyba, tačiau leisime pardavinėti tik sakralinio pobūdžio gaminius“, – sakė Kalėdų renginių komiteto pirmininkas, Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas.

Puoš dvi egles

Rotušės aikštėje ketinama puošti gyvą eglę, o į Katedros aikštę grįš metalinis karkasas, ant kurio dėliojant eglių šakas bus sukurta pagrindinė šalies eglė. „Katedros aikštėje planuojame paleisti vaikams traukinuką, kuriuo net bus galima įvažiuoti į eglės vidų. Egles puošime sostinės mokyklų moksleivių pagamintais žaislais. Jei jų bus daug, gal jais papuošime ir Rotušės bei Katedros aikščių medžius“, – pasakojo V.Dastikas.

Eglės įžiebimo ceremonija gruodžio 11-ąją bus neilga – apie 40 minučių. Anot V.Dastiko, planuojamas teatralizuotas lietuvių atlikėjų pasirodymas, į kurį, tikimasi, susirinks apie 10–15 tūkst. vilniečių ir miesto svečių.

Laukia svečių ir iš užsienio

Tikimasi, kad per Kalėdas sostinė pritrauks svečių iš užsienio, nes populiariausias Jungtinės Karalystės žurnalas apie keliones „Lonely Planet“ savo kalėdiniame leidinyje britams per žiemos atostogas siūlo apsilankyti ir Vilniuje. Lietuvos sostinė tarp dešimties populiariausių žurnalo rekomenduojamų krypčių užima aštuntąją vietą.

„Įeikite į pasaulio paveldo sąraše įrašytą senamiestį pro Aušros vartus, pasigrožėkite Kalėdų eglute Katedros aikštėje. Sniegu padengtuose kioskuose prekystaliai bus apkrauti vietiniais rankdarbiais, o ore dvelks šventiniu maistu ir gėrimais, skleidžiančiais cinamono ir karšto vyno aromatus. Pasilikite iki sausio 6 dienos ir jūs pamatysite teatrališką Trijų Karalių, linkinčių jums sveikatos, ramybės ir gerovės, procesiją“, – apie Vilniaus Kalėdų šurmulį rašoma skaitomiausiame kelionių žurnale Jungtinėje Karalystėje.

Didžioji Britanija yra įvardijama kaip viena svarbiausių ir perspektyviausių Vilniaus turizmo rinkų. Ši šalis patenka į penketuką šalių, iš kurių dažniausiai į Vilnių atvyksta turistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius