Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 23

Vilniuje paženklintas vandens kelias Nerimi

Vilniuje, kone po 30 metų pertraukos, specialiais ženklais paženklintas vandens kelias Nerimi. Upės atkarpoje nuo Žvėryno tilto iki Valakampių nuo šiol vilniečiai gali matyti raudonas ir žalias gaires, žyminčias vandens kelio kraštus ir nurodančias vietą, kur yra pakankamas gylis plaukti laivams, o kur yra seklu ir galima plaukti baidarėmis.
Laivas „Ryga“ Nerimi plaukioja jau ne vieną dešimtmetį.
Laivas „Ryga“ Nerimi plaukioja jau ne vieną dešimtmetį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Judėjimas Nerimi labai svarbus miestui. Upė turi tapti jungtimi, siejančia abi Vilniaus dalis. Daugelyje pasaulio miestų upės yra gyva traukos vieta ir vieningo miesto simbolis“, – sako Vilniaus meras Vilius Navickas.

Šiuo metu Nerimi kursuoja vienas kateris „Ryga“, veikia viena prieplauka šalia Karaliaus Mindaugo tilto. Nuo čia kateris plaukia Valakampių link, praplaukęs Žirmūnų tiltą apsisuka ir plaukia iki Baltojo tilto, nuo kurio grįžta į prieplauką. Kelionės trukmė 45–60 minučių. Laivas plaukioja visomis savaitės dienomis nuo 10 iki 22 valandos kas valandą. Pasiplaukiojimas vienam suaugusiam asmeniui kainuoja 20 litų, vaikui nuo 6 iki 15 metų – 10 litų, teigiama pranešime spaudai.

Kad upėje eismas pagyvėtų ir ji atsigautų, reikia atlikti Neries dugno tyrimus, nustatyti laivybai pavojingus ir kliuviniais užterštus ruožus. Šiuos darbus žada atlikti VĮ „Vidaus vandens kelių direkcija“ ir UAB „Barta“. Pastarosios įmonės atliko ir Neries vandens kelio ženklinimo darbus.

Nuo 2008 metų Neris įtraukta į valstybinės reikšmės vidaus vandens kelių sąrašą. Šiemet patvirtinti būsimo žiemos uosto ir prieplaukų detalieji planai, kasmet organizuojami įvairūs sportiniai ir pramoginiai renginiai Neries pakrantėse ir pačioje upėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius