Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 28

Vilniuje gali nusikalsti nepastebėtas: iš 95 vaizdo stebėjimo kamerų veikia vos 16

Iš buvusių 95 vaizdo stebėjimo kamerų Vilniaus mieste šiuo metu veikia vos 16. O ir nusikaltimų jomis užfiksuojama perpus mažiau negu prieš kelerius metus. Stebėjimo kameros Vilniuje įrengtos 2002 metais.
Vaizdo kameros užfiksavo vandalą Klaipėdoje
Vaizdo kameros užfiksavo vandalą / Policijos nuotr.

Pirmasis dėmesį į tai, kad Vilniuje neveikia net apie du trečdaliai vaizdo stebėjimo kamerų, turėjusių prisidėti prie saugumo užtikrinimo sostinėje, atkreipė naujasis vicemeras Gintautas Paluckas. Jo teigimu, Vilniaus miestas turėjo tris vaizdo stebėjimo kamerų sistemos vaizdo transliavimo paslaugų sutartis, bet iš jų dvi jau pasibaigusios, trečioji baigiasi.

Vienos sutarties galiojimas baigėsi 2013 metų balandžio 1-ąją, antrosios – 2014 metų balandžio 30 dieną. Tačiau Vilniaus savivaldybė taip ir nepaskelbė konkursų, kurių laimėtojai toliau prižiūrėtų vaizdo stebėjimo kameras.

„Finansavimas nebuvo biudžete numatytas, tai ir nebuvo paskelbti tie konkursai. Matyt, saugumas nebuvo prioritetas“, – apgailestavo vicemeras.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyris 15min.lt informavo, kad šiuo metu situacija yra tokia, jog iš viso veikia vos 16 kamerų, o jų buvo 95. Visos jos buvo įrengtos Vilniaus savivaldybės iniciatyva.

„Veikiančios šiuo metu kameros stebi Romų taborą, Senamiestį, Centrą ir Naujamiestį“, – teigiama 15min.lt atsiųstame sostinės policijos atsakyme.

15min nuotr./Klaipėdoje šiuo metu yra 57 vaizdo stebėjimo kameros.
15min nuotr./Vilniuje veikia tik 16 stebėjimo kamerų.

Kai mieste veikė visos 95 kameros, per metus buvo užfiksuojama apie 1200-1300 įvairių pažeidimų. 2014-aisiais, kai kamerų ėmė mažėti, šis skaičius smuktelėjo vos iki 600 užfiksuotų pažeidimų.

Policijos pateikiama statistika akivaizdžiai rodo, kad kameros buvo naudingos. Kai mieste veikė visos 95 kameros, per metus buvo užfiksuojama apie 1200-1300 įvairių pažeidimų. Pernai, 2014-aisiais, kai kamerų ėmė mažėti, šis skaičius smuktelėjo iki vos 600 užfiksuotų pažeidimų.

„Be to, kameros palengvindavo administracinės teisės pažeidimų ir nusikalstamų veikų tyrimą, kadangi filmuojamose vietose buvo galima peržiūrėti vaizdo įrašą“, – teigia sostinės policija.

G.Paluckas žada iki rudens įvykdyti konkursus ir rasti, kas administruos vaizdo stebėjimo kameras Vilniaus mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius